JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyt sykefravær i Nav

Sykefraværet blant Nav-ansatte ligger over gjennomsnittet i Norge. Stor arbeidsbelastning og rollekonflikt er utfordringer i etaten, ifølge intern undersøkelse.

Eirik Dahl Viggen

Fra 2013 til og med 2018 har det gjennomsnittlige samlede sykefraværet i Nav vært over gjennomsnittet i Norge generelt. Det viser etatens sykefraværsstatistikk som ABC Nyheter har fått innsyn i.

I 2018 var sykefraværet i Nav 7 prosent mot 6,3 prosent i Norge generelt.

Navs mål for sykefravær i 2019 er et gjennomsnitt på 6,1 prosent, ifølge HR-direktør Gunhild Løkkevol.

Verneombud bekymret

Hovedverneombud for de statlig ansatte i Nav, Stein-Arne Hammersland, er bekymret.

– Sykefravær både angår og påvirker den enkelte ansatte og de ressursene som Nav kan bruke til å løse oppgaver for brukerne, sier han.

Sykefraværet er på vei ned, sier HR-direktøren.

– Første halvår 2019 har vi det laveste sykefraværet i Nav på mange år, men erfaringsmessig svinger sykefraværet gjennom året, sier Løkkevol.

På grunn av det høye fraværet ble det gjennomført en arbeidsmiljøundersøkelse i 2018, hvor det kommer fram at arbeidsmengde og rollekonflikt kan være en årsak.

Hammersland peker på mindre budsjettmidler som en del av forklaringen.

– Da kan mengde oppgaver kontra ressurser til å løse dem, være noe av forklaringen på at ansatte opplever et for stort arbeidspress. Det pekes det i hvert fall på en del steder, sier han.

Annonse
Annonse