JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hurtigruten: Det filippinske mannskapet har ikke skylden for koronautbruddet, sier forbundsleder

Av de 37 besetningsmedlemmene med bekreftet korona på Hurtigruten, er 33 fra Filippinene. Men forbundslederen i fagforeningen for filippinske sjømenn sier mannskapet fulgte de riktige prosedyrene.
Fra testsenteret for Covid-19, i Tromsø.

Fra testsenteret for Covid-19, i Tromsø.

Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Av de 37 besetningsmedlemmene med bekreftet korona på Hurtigruten, er 33 fra Filippinene. Men forbundsleder sier mannskapet fulgte de riktige prosedyrene.

– Vi sørger for at sjøfolkene våre er negative for Covid-19 før de forlater Filippinene. Men du er bare så frisk som det tidspunktet du blir testet på. Det er mulig å få viruset på flyplassen eller på flyet, sier forbundsleder Conrado F. Oca i fagforeningen for filippinske sjømenn, AMOSUP, til NRK.

Han understreker at besetningsmedlemmene oppholdt seg i streng selvisolering inntil de fikk testresultatene.

– Jeg håper ikke at dere skylder på oss filippinere for å spre viruset. Vi vet ikke hvor dette viruset kom fra, det kunne kommet fra hvem som helst, sier Oca.

Direktør for politikk og myndighetskontakt i Norsk Sjømannsforbund, Stian Grøthe, er enig med Oca.

– Det er Hurtigruten som har gitt feil beskjeder og praktisert dette feil, så ansvaret hviler kun på Hurtigruten og ingen andre, sier Grøthe.

vilde.skorpen.wikan@ntb.no

Les også: Hurtigrutens ledelse setter arbeidsplasser i fare, mener Sjømannsforbundet: – De ansatte er fortvilte

Annonse

Flere saker

Annonse