JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hurtigrute-skip ble brukt som hotell – nå tydeliggjør regjeringen regelverket

Myndighetene reagerte da cruiseskipet Fridtjof Nansen ble brukt som hotell i forbindelse med «MIssion: Impossible»-innspillingen. Nå tydeliggjøres regelverket.
Hurtigruten har byttet ut skipet MS Fridtjof Nansen, som er blitt benyttet som hotell i anledning innspilling av den neste «MIssion: Impossible»-filmen.

Hurtigruten har byttet ut skipet MS Fridtjof Nansen, som er blitt benyttet som hotell i anledning innspilling av den neste «MIssion: Impossible»-filmen.

Hurtigruten

Stridens kjerne var om bruken av skipet som hotell er i strid med loven eller ikke.

Skipet er nemlig registrert i norsk internasjonalt skipsregister (NIS), og departementet mener at virksomheten er i strid med NIS-loven. Hurtigruten har siden byttet ut skipet med MS Finnmarken.

Nå foreslår departementet en forskriftsbestemmelse om at NIS-registrerte passasjerskip ikke kan drive næringsvirksomhet i norske havner.

– Jeg er fornøyd med at Hurtigruten har tatt signalene på alvor og byttet til et skip registrert i norsk ordinært skipsregister (NOR). Jeg har vært krystallklar på at det har vært i strid med regelverket for NIS-skip å drive hotellvirksomhet i norske havner. Forslaget vi nå sender ut på høring, skal bidra til at det ikke lenger skal være noen tvil om dette, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Bakgrunn: – Ikke greit om Hurtigruten får stå over norsk lov

Hurtigruten får knusende dom: – Unnskyld til hele Norge, sier Petter Stordalen

Annonse

Flere saker

Annonse