JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Babcock:

Innleide ambulansefly er for store til å lande på mange flyplasser. Beredskapen er svekket

Flere av ambulanseflyene som driftes av selskapet Babcock, kan ikke lande eller lette fra flere flyplasser.
Luftambulanse

Luftambulanse

Sissel M. Rasmussen

Helseforetaket Luftambulansetjenesten HF opplyser at Babcock onsdag vil ha ett fly og tre ekstrafly i beredskap. Samtidig er tre fly på trening med noe redusert beredskap.

De siste dagene har det vært to vanlige fly i beredskap, i tillegg til fire ekstrafly. Samtidig har ett eller to fly vært på trening med redusert beredskap.

Det har så langt ikke blitt informert om hvilke fly det dreier seg om. Men en oversikt fra flyoperasjonsbasen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), viser at de fleste flyene ikke kan lande eller lette fra mindre flyplasser, skriver NRK.

Flyplassene dette gjelder, er Hammerfest, Sørkjosen, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Honningsvåg og Mehamn.

Situasjonen skyldes ifølge NRK at de feste flyene som er egnet til å lande på kortbanenettet, er benyttet i opptrening av personell.

– Vi var klar over at det ville bli utfordringer i denne overgangsperioden. Sammen med luftambulansetjenesten har vi laget gode planer for overgangen, sier operativ sjef Hans Skog-Andersen i Babcock.

En som ikke er fornøyd med situasjonen, er Senterpartiets Sandra Borch. Hun raser mot tjenesten.

– Når en rekke av flyene som er operative, ikke kan lande på flertallet av flyplassene, er dette i ferd med å bli en katastrofe. Nok en gang ser vi at beredskapen svekkes. Nå må helseministeren på banen og ordne opp i dette, sier hun.

Annonse

Flere saker

Annonse