JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kraftig økning i antall personskader i Equinor

Equinors sikkerhetsrapport for andre kvartal viser en negativ utvikling i antall personskader. Selskapet har registrert en økning i personskader på 70 prosent.
Konserndirektør Jannicke Nilsson for sikkerhet, sikring og bærekraft i Equinor ser alvorlig på at det har vært flere personskader i selskapet.

Konserndirektør Jannicke Nilsson for sikkerhet, sikring og bærekraft i Equinor ser alvorlig på at det har vært flere personskader i selskapet.

Arkivfoto: Ole Jørgen Bratland/ Equinor

– Vi ser alvorlig på at det går feil vei med antall personskader. Ingen skal skade seg på jobb for oss. Vi ser heller ikke forbedring for alvorlige hendelser. Vi fortsetter derfor å ha fokus på storulykker, samtidig som vi jobber for å snu utviklingen for personskader, sier konserndirektør for sikkerhet, sikring og bærekraft, Jannicke Nilsson i en pressemelding.

I andre kvartal i år har Equinor registrert ni alvorlige hendelser, mot tolv i andre kvartal i fjor. Det er derimot registrert en økning i personskader på 70 prosent, fra 53 i andre kvartal i fjor til 90 i samme periode år, skriver Dagens Næringsliv.

– Samtidig må økningen i personskader sees i sammenheng med at det har vært flere arbeidstimer i år enn i fjor, sier informasjonsdirektør Sissel Rinde i Equinors presseavdeling til NTB.

Denne skaper debatt: Bjarne (66) var med på å starte det norske oljeeventyret, men jobben gjorde han syk

Sikkerhet, sikring og bærekraft ble opprettet som et nytt funksjonsområde hos Selskapet etter en organisasjonsendring 1. juli. Bakgrunnen er å forsterke sikkerhetsarbeidet og forhindre skade på mennesker, miljøet og samfunnene Equinor er en del av.

– Vi lærer av andre. Å dele sikkerhetsresultater og erfaringer er en viktig del av dette arbeidet, det samme er tett dialog med myndigheter og tillitsvalgte, sier Nilsson.

Annonse

Flere saker

Annonse