JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrF vil utrede om luftambulansen skal drives i offentlig eller privat regi

KrF ønsker en utredning av om luftambulansen bør drives i offentlig og ideell regi eller av kommersielle. Partiet er på vippen i komitébehandlingen.

Gunhild Sorås/Krf

Krisen i luftambulansetjenesten var tema i Stortinget tirsdag, der helseminister Bent Høie måtte redegjøre for bakgrunnen for krisen som har ført til at ambulansefly er blitt stående på bakken.

Rødt har lagt fram forslag om at kontrakten med det britiskeide selskapet Babcock SAA, som vant anbudet over dagens operatør Lufttransport, annulleres. Forslaget skal nå hastebehandles i helse- og omsorgskomiteen, men det er allerede klart at forslaget har støtte fra Ap, Sp og SV.

Håkon fikk feil lønn under opplæring. Nå må bedriften etterbetale 200.000 kroner

På vippen

KrF er dermed på vippen og kan avgjøre saken. Men hva partiet vil lande på, blir først avgjort i komiteen, får NTB opplyst.

– Statsråden har stor tro på anbudssystemet. Jeg er ikke så skråsikker på at systemet fungerer godt. Jeg mener at det nå er riktig å gjennomføre en utredning av om luftambulansedrift bør drives i offentlig og ideell regi, eller om vi skal fortsette som i dag, sier helsepolitisk talsperson Olaug Bollestad.

– Aller viktigst ville det vært om vi ble kvitt foretaksmodellen. Denne saken er enda et eksempel på at det er uholdbart når Storting og regjering ikke har politisk kontroll med prosesser og kontrakter, understreker hun.

Piloter tilbudt 40.000 kroner for null sykefravær

«Uakseptabelt»

– Det er svært alvorlig at statsråden sier at beredskapen er redusert også i dag. Det går ikke an å leve med den usikkerheten i beredskapen som vi har i nå, hvor vi er usikre på om folk som er akutt syke får hjelp, sier Bollestad som mener at dagens situasjon er «totalt uakseptabelt for samfunnssikkerheten».

Styreleder Marianne Telle i Helse Nord trekker seg

Annonse
Annonse