JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Landsmøte 2017

Landsmøtet delte seg på midten om Rødt-samarbeid

Med et knapt flertall på åtte stemmer vedtok Fagforbundet å ikke utvide samarbeidet med Rødt.

Kathrine Geard

per.flakstad@fagbladet.no

Stemmegivningen var så jevn at det måtte elektronisk stemmegivning til for å avgjøre hvilken retning det bar om forslaget fra Fagforbundet Telemark om å utvide det fagligpolitiske samarbeidet til også å gjelde partiet Rødt.

Med 219 mot 211 stemmer vedtok landsmøtet å ikke støtte forslaget.

– For at vi skal nå våre politiske mål for å videreutvikle samfunnet til det beste for våre medlemmer er vi helt avhengig av alliansebygging med de politiske partier som deler Fagforbundets verdier. Vi mener det er uansvarlig av Fagforbundet å ekskludere Rødt i denne alliansen, sa Jonskås da hun begrunnet forslaget.

Mette Nord: Nei til Rødt slik partiet er i dag

Ikke enig i alt

– Det er vanskelig å være enig i alt som står i partiprogrammet. Men vi kan samarbeide om det vi er enige om og være en kritisk samarbeidsparter som gir tydelige beskjeder om det vi ikke er enig i, sa Jonskås, da forslaget ble fremmet på onsdag.

Redaksdjonskomiteen avviste det, men Jonskås reiste det på nytt under voteringen, og det måtte elektronisk avstemning til for å skille de som støttet forslaget og hvem som ikke gjorde det.

• Følg oss på Facebook

Få nyhetsbrevet vårt

Tradisjon

Før saken kom til votering, hadde den også engasjert redaksjonskomiteen.

– Vi har lang tradisjon for et formelt fagligpolitisk samarbeid med Arbeiderpartiet, og det har gitt oss mange gode resultater. Samtidig har foreningene både lokalt og på fylkesnivå samarbeidet med ulike politiske partier i ulike enkeltsaker der vi har hatt felles interesses. Vi har diskutert forslaget fra Jonskås grundig, og vi mener at dagens formuleringer i vedtektene og landsstyrets forslag ikke er til hinder for slike samarbeid, sa redaksjonskomiteens leder Bjørg Tapio da hun begrunnet komiteens innstilling før voteringen.

Rødt får penger selv om kongressen sa nei

Fagforbundet skjerper tonen mot bemanningsbyråer

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

DELT: Mette Nord, Odd Haldgeir Larsen , Sissel Skoghaug kan konstatere at salen var delt i to under avstemningen om samarbeid med Rødt.

DELT: Mette Nord, Odd Haldgeir Larsen , Sissel Skoghaug kan konstatere at salen var delt i to under avstemningen om samarbeid med Rødt.

Kathrine Geard

Annonse

Flere saker

Annonse