JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lærere søker videreutdanning

Over 7.000 lærere over hele landet har søkt om videreutdanning.

Interessen er så stor at det ikke er nok plasser til alle som har fått innvilget søknaden.

I alt har 4.202 av 7.106 søknader om videreutdanning blitt godkjent, mens 2.555 lærere har fått avslag, viser Kunnskapsdepartementets ferske oversikt, som ble lagt fram onsdag. 168 søknader er ennå ikke ferdigbehandlet.

Både antallet søkere og antall godkjenninger er dobbelt så høyt som i fjor. Videreutdanning for lærere har vært Høyre-Frp- regjeringens førsteprioritet for å heve nivået i skolen.

– De høye søkertallene viser at lærerne er opptatt av å heve sin kompetanse, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Interessen er spesielt stor for matematikk og naturfag. Over 2.000 lærere har fått innvilget sine søknader om videreutdanning i disse fagene.

Men én av fire lærer som er klare for å sette seg på skolebenken, må belage seg på å vente. For første gang siden videreutdanningsstrategien Kompetanse for kvalitet startet i 2009, er det flere søkere enn plasser, til tross for at tilbudet er utvidet fra noe under 2.000 plasser i fjor til rundt 3.000 i år.

– Alle lærere som har søkt om videreutdanning, kan ikke få plass i denne omgang, men dette er bare et første skritt. Vi fortsetter den store satsingen på etter- og videreutdanning, sier Røe Isaksen.

Det er de enkelte kommunene som har behandlet søknadene, og oversikten fra Kunnskapsdepartementet viser store forskjeller mellom fylkene når det gjelder hvor stor andel av søknadene som er blitt innvilget.

I Aust-Agder og Buskerud har over tre av fire lærere fått sine søknader godkjent, mens bare én av fire lærere i Oppland og én av tre i Finnmark har fått ja. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse