JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lars-Erik vervet svigerfar og vant 6.500 kroner

– Rett og slett flaks, sier miljøtekniker Lars-Erik Edvardsen, etter å ha blitt Arbeidsmandsforbundets hovedvervevinner for 2018.
VANT: Lars-Erik Edvardsen jobber på superstøvsuger for Miljøteknikk Terrateam i Mo i Rana. Han ble trukket ut som vervevinner i Arbeidsmandsforbundet for 2018.

VANT: Lars-Erik Edvardsen jobber på superstøvsuger for Miljøteknikk Terrateam i Mo i Rana. Han ble trukket ut som vervevinner i Arbeidsmandsforbundet for 2018.

Miljøteknikk Terrateam

merete.holtan.garte@lomedia.no

Hvert år trekker Norsk Arbeidsmandsforbund ut en vinner blant dem som har vervet nye medlemmer til forbundet i løpet av året. Kravet er bare at man har vervet en eneste en, som i Lars-Erik Edvardsens tilfelle. Han jobber i Miljøteknikk Terrateam, plassert i forbundets avdeling 4 i Nordland, og vervet svigerfar da denne gikk inn i en deltidsstilling i bedriften.

– Han er finsk og måtte ta tidligpensjon som 52-åring fordi han har jobbet med militærarbeid. Han syntes det var litt tidlig og ville begynne hos oss. Og det krevdes ikke så mye overtalelse for å melde ham inn i forbundet, sier Edvardsen.

Suger opp miljøskadelig avfall

36-åringen er formann for industristøvsugerbilene til Miljøteknikk Terrateam. I praksis betyr det at han sitter i en diger støvsuger i en lastebil – en såkalt supersuger – og gjør rent inne i industribygg.

Bedriften, som for øvrig ligger i Tungtransportveien i Mo i Rana, har som oppgave å motta, behandle og uskadeliggjøre potensielt miljøfarlig avfall.

– Jeg var skeptisk

Lars-Erik Edvardsen snakker gjerne med kolleger om fordelene ved å være organisert, men forteller at det egentlig er den hovedtillitsvalgtes oppgave å verve.

Derfor ble han relativt overrasket da det kom en telefon fra forbundet med beskjed om at han var trukket ut som hovedvervevinner 2018.

– Og skeptisk. Det ringer en hyggelig mann som tilbyr deg penger mot å gi fra deg kontonummeret ditt – da må du ta en ekstra sjekk, sier Edvardsen med en latter.

6.500 kroner inn på konto

Han gikk inn på forbundets sider og kunne konstatere at mannen fantes, pengene også, en sum på 6.500 kroner.

– Hva skal du bruke dem til?

– Det har jeg ikke rukket å tenke over ennå. Jeg er fremdeles overrasket, for å si det mildt. Dette var et spesielt tilfelle. Rett og slett flaks, sier Lars-Erik Edvardsen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om og for arbeidsfolk i blant annet anlegg, vakt, renhold, asfalt og bergverk.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse