JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2021

Liberalistene får en halv million i pengegave fra Bahamas

Tidligere Frp-veteran Per Sandbergs nye parti mottar en pengegave på til sammen 560.000 kroner fra en privat giver på Bahamas.
Per Sandberg gikk av som fiskeriminister og nestleder i Fremskrittspartiet i august 2018. I mars 2021 ble han enstemmig valgt som førstekandidat for Liberalistene i Oslo ved stortingsvalget til høsten.

Per Sandberg gikk av som fiskeriminister og nestleder i Fremskrittspartiet i august 2018. I mars 2021 ble han enstemmig valgt som førstekandidat for Liberalistene i Oslo ved stortingsvalget til høsten.

Jan-Erik Østlie

Investor og tidligere megler John Eystein Willoch gir valgkampens sjuende største pengebidrag fra en privatperson til et parti, skriver Nationen.

– Hvis det betyr noe for noen, så flyttet jeg ut av Norge i 2006. For 15 år siden. Jeg kommer tilbake når været blir bedre og Liberalistene sitter i regjering, skriver John Eystein Willoch i en kommentar til Nationen på epost via Liberalistenes ledelse.

Mye lest: Rødgrønne politikere reagerer på skatteutspill fra laksemilliardær

Opptatt av skattesystemet

500.000 går til Liberalistene i Oslo, mens 60.000 går til partiet sentralt. Bidraget går inn i valgkampen til partiets stortingskandidater.

– Willoch har tro på oss. Han har noen betraktninger om skatte- og avgiftssystemet som han er veldig opptatt av, som Liberalistene står alene om, sier Sandberg til Nationen.

Sandberg gikk av som fiskeriminister og nestleder i Fremskrittspartiet i august 2018. Siden har han engasjert seg i Liberalistene.

I mars ble han enstemmig valgt som førstekandidat for Liberalistene i Oslo ved stortingsvalget til høsten.

Sommerpatruljen: Ulovlig overvåking og manglende kontrakter

Hagen gir mest

Milliardær og finanstopp Stein Erik Hagen er den som så langt har gitt mest, ifølge partifinansiering.no. Gjennom selskapet Canica AS har han bidratt med til sammen 7,5 millioner kroner til de fire borgerlige partiene Høyre, Frp, Venstre og KrF. Deretter følger Christen Sveaas som har gitt til sammen 5 millioner kroner til Høyre, Frp og KrF.

De fleste av dem som gir mest, gir til de borgerlige partiene. Trond Mohn har den største enkeltgaven fra en privatperson til et parti på venstresiden. Han gir 700.000 kroner til Arbeiderpartiet.

Flere rikinger har også bidratt til Oslo Sps valgkampkasse. Fredag ble det klart at en av Norges rikeste, Jan Bøhlers fetter Erik Bøhler, gir Oslo Senterparti 200.000 kroner i bidrag for å gjøre Oslo til en tryggere by. Milliardær og investor Christian Ringnes har bidratt med 200.000, og investor Jan Petter Sissener gir 100.000 kroner.

Annonse
Annonse