JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Likelønnsaksjonen trekker falske sedler etter kritikk fra Norges Bank

Likelønnsaksjonen trekker falske 87-kronerssedler som de delte ut til folk i fjor høst, etter kritikk fra Norges Bank.
Arkivfoto.

Arkivfoto.

Eirik Dahl Viggen

Når norske menn har tjent 100 kroner, har kvinner i snitt tjent 87 kroner. For å skape blest om ulikheten trykket Likelønnsaksjonen opp 87-kronerssedler og delte dem ut til mannen i gata i fjor.

Norges Bank har reagert på stuntet og sier det strider med retningslinjene for gjengivelse av sedler og mynter. Likelønnsaksjonen beklager, skriver Klassekampen.

– Det var et stunt for å få oppmerksomhet om at menn og kvinner får ulik lønn. Det har åpenbart funket, og vi har fått god respons, sier talsperson Silje Solomonsen til avisen.

Norges Bank skriver i en epost til Likelønnsaksjonen at de ser alvorlig på slike saker.

– Norges Bank bruker betydelige ressurser på å motvirke kopiering og forfalskning av sedler for å opprettholde tilliten til sedler som betalingsmiddel, skriver banken og ber samtidig om at bildet av seddelen fjernes fra internett og at alle filer av bildet slettes.

På Island er likelønn på arbeidsplassen lovfestet. Nå vil Fellesorganisasjonen ha samme ordning her hjemme

Annonse
Annonse