JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flomkatastrofe

LO gir en halv million kroner til hjelpearbeidet i Pakistan

LO bevilger 500.000 til humanitær hjelp til Pakistan etter den største flomkatastrofen på mange tiår.
FLOMOFRE: Mange har mistet livet i flomkatastrofen. Flere er hjemløse. Bildet er fra ein flyktningleir i Sukkur, Pakistan

FLOMOFRE: Mange har mistet livet i flomkatastrofen. Flere er hjemløse. Bildet er fra ein flyktningleir i Sukkur, Pakistan

Fareed Khan / AP / NTB

LO-sekretariatet vedtok bevilgningen i sitt møte 12. september. Bakgrunnen er at Pakistan opplever monsunnedbør som er nesten ti ganger høyere enn normalt. Dette har resultert i ukontrollerbare flom- og jordskred over hele landet.

På det meste har en tredel av landet, inkludert hele byer og store landbruksområder, ligget under vann.

Flommen har foreløpig forårsaket hundrevis av døde. Over 3 millioner mennesker er på flukt og flommen har skadet mer enn en halv million hjem. 33 millioner mennesker er berørt av monsunregnet og det er gjort skader for titalls milliarder kroner, skriver LOs internasjonale avdeling om flommen.

Pakistans regjering har bedt om internasjonal nødhjelp. Nødhjelpsarbeidet er svært vanskelig. Røde Kors er en av få norske organisasjoner som er til stede med nødhjelpsarbeid i Pakistan.

– Vi anbefaler å støtte Røde Kors sitt arbeid. Røde Kors samarbeider direkte med Pakistan Røde Halvmåne om blant annet mobile helseklinikker som gjør det de kan for å hjelpe de som er rammet. Pakistan Røde Halvmåne yter for tiden nødhjelp i 23 av de mest berørte distriktene, skriver LOs internasjonale avdeling.

Annonse

Flere saker

Annonse