JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-Aktuelts gamleredaktør er død

Svein Tore Sigvaldsen, tidligere redaktør av Kartellnytt og av LO-Aktuelt, er død. Les LO-lederens minneord.
Tidligere redaktør i LO-Aktuelt, Svein Tore Sigvaldsen er død, 70 år gammel.

Tidligere redaktør i LO-Aktuelt, Svein Tore Sigvaldsen er død, 70 år gammel.

Sissel M. Rasmussen

Svein Tore ble født på Notodden og det var her i avisa Telen i 1963, han startet sin yrkeskarriere i pressen. To år senere gikk turen til Rjukan og redaktørjobben i Rjukan Dagblad. Journalistikken fikk en liten pause da han i 1973 reiste til Danmark for videreutdanning. Etter studier og ett år som frilanser i København vente han tilbake til hjemfylket og Telemark Arbeiderblad hvor han blant annet var sportsredaktør i drøye to år.

Svein Tore var et godt menneske, med et sterkt engasjement for de svake og mot all urett. Han trodde på arbeiderbevegelsens verdigrunnlag. Det var derfor ikke tilfeldig at han søkte seg til fagbevegelsen og i 1980 ble ansatt som ansvarlig redaktør i Statstjenestemannskartellets organ Kartellnytt. I mai 1987 var det redaktørstolen i LO-Aktuelt som ventet. Her bidro han til en rivende utvikling av magasinet både journalistisk og organisatorisk. Redaksjonen flyttet ut av LOs lokaler i Folkets Hus og LO-Aktuelt/ FriFagbevegelse ble etablert som egen stiftelse. Svein Tore var en drivkraft i den sterke profesjonaliseringen av fagbladene i LO, en utvikling som har fortsatt fram til i dag.

Selv etter at han måtte flytte til Filippinene på grunn av helsa, var han levende opptatt av fagbevegelsens mange utfordringer. De siste årene var derimot preget av sykdom. Og fredag 21. februar var et aktivt liv over; det skulle vart så mye lenger!

LO-leder Gerd Kristiansen

Annonse
Annonse