JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-gave til Notodden

LO-leder Gerd Kristiansen avduket i kveld 100-årsjubilanten LO Notoddens jubileumsgave til Notodden kommune.
Etter å ha talt på Youngstorget i Oslo dro LO-leder Gerd Kristiansen direkte til Notodden for å avduke statuen "Samhold".

Etter å ha talt på Youngstorget i Oslo dro LO-leder Gerd Kristiansen direkte til Notodden for å avduke statuen "Samhold".

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

Det er en bronsestatue av den lokale kunstneren Ingrid Lene Langedok. Motivet er to navngitte Hydroarbeidere Anbjørg Aasdalen og Olaf Andreassen som ble foreviget på et fotografi i 1959. Bildet var så godt og talende at det ble grunnlaget for kunstnerens statue kalt "samhold".

Notoddens historie er norsk industrihistorie med Tinfos og ikke minst Norsk Hydro. Notodden og Rjukan har nå søkt sammen om å komme på UNESCOs verdensarvliste. Dette avgjøres i juni 2015.

De to arbeiderne har ingen sokkel, siden vanlige arbeidsfolk var " på gulvet". Statuen er plassert utenfor Bok og Blueshuset -Notoddens nye stolthet - som åpnet i desember i fjor

Annonse
Annonse