JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lokale LO-ledere vil vurdere sympatistreik for vekterne

Etter sju ukers vekterstreik er det på tide å legge hele LOs tyngde bak kravene, mener lederne av LO i Oslo og Trondheim. De ønsker sympatistreik.
Streikemarkering for vekterne på Youngstorget.

Streikemarkering for vekterne på Youngstorget.

Jan-Erik Østlie

– Vi mener det er på tide at fagbevegelsen viser muskler og presser bedriftene og NHO der det smerter mest, sier leder John-Peder Denstad i LO i Trondheim til Klassekampen.

Denstad får støtte av LO-leder Ingunn Gjerstad i Oslo.

– Dette er et eksempel på en streik der det er naturlig å ta i bruk den kampkraften som ligger i LO ved at vi faktisk er en stor sammenslutning med ulike forbund, sier hun.

I en sympatistreik kan andre fagforbund enn de som er i streik, tas ut i streik til støtte for dem som er i konflikt. Det forutsetter at hovedsammenslutningen, i dette tilfellet LO, godkjenner det. Det har skjedd ved flere konflikter historisk, men tradisjonen er at det er det forbundet som er i streik som må be om det.

Vektere organisert i Norsk Arbeidsmandsforbund (LO) og Parat (YS) gikk 16. september til streik etter at mekling i lønnsoppgjøret med NHO Service og Handel ikke førte fram. Mandag ble Parat enige om ny avtale med NHO. Men rundt 2.000 vektere organisert i Arbeidsmandsforbundet er fortsatt i streik.

Annonse

Flere saker

Annonse