JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisa

LO-kongressen utsettes trolig til 2022

LO kan komme til å utsette vårens kongress til 2022, men planlegger en desentralisert digital kongress til våren.
LO-kongressen i 2017

LO-kongressen i 2017

Håvard Sæbø

helge@lomedia.no

Mandag skal det tas en endelig bestemmelse om hvordan neste års LO-kongress skal gjennomføres.

Det foreligger ingen innstilling til møte i Sekretariatet mandag, men det har lenge vært klart at det vil være umulig i dagens situasjon å planlegge en normal kongress i mai neste år.

Det mest sannsynlige er en beslutning om at det blir en desentralisert digital kongress i 2021 og «normal» kongress i 2022.

Dette må du vite om LO-kongressen

Det er selvsagt pandemien som gjør dette nødvendig. En kongress i LO har alene 315 delegater, i tillegg til både gjester, sekretariat og presse.

Avgjøres mandag

Kongressen til LO er så stor at man – på det meste – må ta høyde for mellom 800 og 1000 personer samlet på et sted.

Samtidig må avgjørelsen tas på et tidlig tidspunkt. Førstkommende mandag er satt som siste mulighet for å ta en slik avgjørelse.

I alternativet som legges fram for Sekretariatet mandag, planlegges det for mellom 50 og 200 deltakere på ulike lokasjoner pluss streaming av kongressen til våren. Det som må gjøres er valg av ledelse, i tillegg til den fagligpolitiske situasjonen, beretning og regnskap.

Hver tredje delegat til LO-kongressen er fra Fagforbundet

Betingelsen for dette alternativet er selvsagt at situasjonen er som i høst, med muligheter for arrangement med inntil 200/50 deltakere.

Da legges det også opp til en vanlig kongress i mai 2022, i Oslo kongressenter. Med behandling av handlingsprogram, den faglige politiske situasjonen, LOs egen organisasjon, vedtekter, uttalelser og utdeling av priser – og kongressfest.

Betingelsen er selvsagt at situasjonen er normalisert, og myndighetene tillater arrangement med inntil 1000 deltakere. Hvis ikke, må kongressen avholdes digitalt og desentralisert også da.

Annonse
Annonse