JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2021:

LO-leder Peggy gleder seg: – Valgseier for Arbeiderpartiet er resultat av en laginnsats

LO-leder Peggy Hessen Følsvik er klar på at det som regnes som en stor valgseier for Arbeiderpartiet er resultat av en laginnsats.
LO-leder Peggy Hessen Følsvik

LO-leder Peggy Hessen Følsvik

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

LO-leder Peggy Hessen Følsvik var klar på laginnsatsen der hun fulgte valgdramaet fra salen i Folkets Hus. Drama fordi flere partier ligger å vipper rundt sperregrense.

– Dette er en lagseier. Her er det mange som har jobbet, både i partiet og i LO. Både tillitsvalgte og forbundene har lagt ned en stor innsats for denne seieren, sier Peggy Hessen Følsvik til FriFagbevegelse.

– Hva hadde du forventet på forhånd?

– Målet var at vi skulle få en flertallsregjering bestående av Ap, Sp og SV. Det håpet jeg på. Og nå ser det ut til at det blir resultatet, sier Peggy Hessen Følsvik.

Støre kan juble: Norge skifter fra blått til rødt

– SV skal med

Hun er klar på at det må bli en trepartiregjering. SV skal med i regjeringen. Mange forbundsledere vi snakket med på valgvaken til Arbeiderpartiet sier det samme.

– Det er de tre partiene som skal danne regjering, poengterer LO-lederen.

– De tre partiene har gode resultater å vise til. Det går vi for fortsatt, sier forbundsleder i Fellesforbundet, Jørn Eggum til FriFagbevegelse.

LO-lederen mener lagånden har vært viktig, men ikke bare det. Peggy Hessen Følsvik mener det har vært veldig viktig at Arbeiderpartiet har vært tydelige på sakene som LO-medlemmene har vært opptatt av.

– Det har vært med å bidra til at Jonas blir statsminister, sier Peggy Hessen Følsvik.

Lagånd

Selv ankom Jonas Gahr Støre Folkets Hus som en statsmann og ble klappet inn en halv time før den første valgdagsmålingen kom. Han kan også vandre til Stortinget som en kommende statsmann. Også han skryter av partiets valgkamp og berømmet lagånden, som gjør at partiet uansett ville vært vinneren ved dette valget.

– Vi har gjort en god valgkamp og vi har hatt bra energi hele veien inn, mener Ap-lederen.

– Vi har en lagånd som jeg er utrolig stolt av. Vi har vært gjennom en tøff tid. For noen måneder siden lå vi under 20-tallet på målingene. Men vi har reist oss. Vi lyttet til folket og ble inspirert av folk, sa Jonas Gahr Støre.

Annonse
Annonse