JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gjenåpningen av Norge

LO-lederen: Det vil gå lang tid før hverdagen er tilbake i Norge

Krisetiltakene må vare så lenge krisen varer, mener Peggy Hessen Følsvik.
Peggy Hessen Følsvik peker på at Norge har over 200 000 permitterte og arbeidsledige.

Peggy Hessen Følsvik peker på at Norge har over 200 000 permitterte og arbeidsledige.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

– Smittespredning og vaksinasjonstempoet er avgjørende viktig. Men Norge er ikke friskmeldt før folk er tilbake i jobb, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til FriFagbevegelse.

LO-lederen peker på at vi har over 200 000 permitterte og arbeidsledige, og er opptatt av at krisetiltakene må vare så lenge krisen varer.

– For LO har det under hele koronakrisen vært vår viktigste oppgave å sikre tryggheten og inntekten til folk. Når gjenåpningen av Norge starter er det viktig å få folk raskt tilbake arbeid. Dagens krisetiltak har hatt et søkelys på stenging. Nå må tiltakene vris over på gjenåpning. Det er på tide å ta fram LOs modell om lønnstilskudd for å få permitterte raskt tilbake i jobb, mener Peggy Hessen Følsvik.

Oversikt: Slik er Erna Solbergs plan for gjenåpning av Norge

LO-lederen støtter også opposisjonens forslag om at gjenåpningsplanen behandles i Stortinget, som vil sørge for en bedre og bredere forankring.

– Erna Solberg kunne med fordel ha sett til sin danske kollega Mette Frederiksen. Den danske statsministeren har hatt møter med partene i arbeidslivet og alle de politiske partiene for å diskutere gjenåpningen av samfunnet. Det sørger for nødvendig forankring og tillit, mener hun.

Mye lest: Røe Isaksen om at flere blir avhengige av privat veldedighet: – Ikke flaut å be om hjelp

Annonse
Annonse