JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-lederen ikke klar til å friskmelde norsk økonomi

Selv om veksten tar seg opp og økonomien er på bedringens vei, mener LO-leder Hans-Christian Gabrielsen at den ikke kan friskmeldes.
LO-leder Hans Christian Gabrielsen er ikke klar til å friskmelde økonomien og sier det er nødvendig med vekst i faste, høyproduktive stillinger.

LO-leder Hans Christian Gabrielsen er ikke klar til å friskmelde økonomien og sier det er nødvendig med vekst i faste, høyproduktive stillinger.

Jan-Erik Østlie

Gabrielsen trekker fram sider ved sysselsettingen som han mener er en indikator på at veksten er skjør, skriver Klassekampen.

Av 29.000 nye sysselsatte kom 10.000 innen bygg og anlegg. 7.000 kom innen forretningsmessig tjenesteyting, som inkluderer utleie av arbeidskraft. I industrien falt sysselsettingen med 4.000.

LO spår pensjonssmell for sliterne

– De fleste næringer viser stillstand i antall sysselsatte. Når veksten kommer i næringer som særlig er knyttet til lavlønnsproblemer og useriøsitet, krever det ekstra innsats mot sosial dumping og for økt organisering.

Han mener veksten kommer i typisk sykliske næringer og drives av motkonjunkturpolitikk.

– Skal vi lykkes denne gangen også, må vi også ha vekst innen varige, høyproduktive og faste stillinger. Bare slik kan vi inkludere alle de som har falt ut av arbeidslivet de siste årene, sier han og uttrykker bekymring for at det ikke skjer.

Gabrielsen mener også myndighetene bør legge mer til rette for at lokale entreprenører vinner anleggskontrakter og viser til at mange infrastrukturprosjekter har gått til utenlandske entreprenører.

Dette er lønna i over 300 yrker

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse
Annonse