JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-lederen mener regjeringen driver risikosport

Puslete er uttrykket LO-leder Hans-Christian Gabrielsen vil trekke opp mot statsbudsjettet.
Hans-Christian Gabrielsen mener statsbudsjette er puslete.

Hans-Christian Gabrielsen mener statsbudsjette er puslete.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

– Budsjettimpulsen i forhold til oljepengebruken er fornuftig. Den er lav. Men det betyr også at det er desto viktigere å prioritere det som faktisk virker, å få flere i jobb. Få sysselsettingen opp. Få flere barn og unge gjennom utdanningen, og prioriter kompetanse. Det er noen ansatser i budsjettet, men ikke nok til å få flere i jobb, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til LO-Aktuelt.

Risikosport

LO-lederen mener det er risikofylt å fjerne hele krisepakka, og samtidig beskrive en veldig svak økning av andelen folk som er i jobb.

– Det er en positivitet i aktiviteten, men den er skjør. Det er også bare en forsiktighet i økningen av andelen i jobb. Samtidig er nivået nå lavere på andelen som er i jobb enn når krisepakka kom. Det er en risikosport som regjeringen driver med. Jeg håper stortingsflertallet kan rette noe på det, mener Gabrielsen.

Han har også merket seg kuttet i dagpengene, som gjør at færre vil kvalifisere til å få dagpenger. Dessverre satses det heller ikke på tiltak mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, hevder Gabrielsen.

De arbeidsløse vil få 700 millioner kroner mindre i dagpenger

Ikke optimist

LO-lederen mener finansministeren ikke har noen grunn til å si seg svært fornøyd med tingenes tilstand.

– Det er det ingen grunn til. Vi er langt fra en sysselsettingsgrad som vi kan være tilfreds med. Arbeidsdeltakelsen synker og deler av kjernearbeidskraften har trukket seg ut av arbeidsmarkedet. Nå trenger vi å reparere dette i en tid med mye lavere bidrag fra oljefondet. Da må vi prioritere tiltak som virker, poengterer Gabrielsen.

Få nyhetsbrevet vårt

Se flere saker om statsbudsjettet 2018

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse
Annonse