JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lone Lunemann Jørgensen er gjenvalgt som leder av NTL Ung

Lone Lunemann Jørgensen er gjenvalgt som leder av NTL Ung. Student Aleksander Dyrnes ble ny nestleder og med seg i arbeidsutvalget får de med seg Ali Bashari fra NTL NAV.
NYVALGT: Nestleder Aleksander Dyrnes (t.v.), leder Lone Lunemann Jørgensen og AU-medlem Ali Bashari ble valgt på NTL Ung-konferansen torsdag.

NYVALGT: Nestleder Aleksander Dyrnes (t.v.), leder Lone Lunemann Jørgensen og AU-medlem Ali Bashari ble valgt på NTL Ung-konferansen torsdag.

May Berg

nina.hanssen@lomedia.no

Det er en trio med et sterkt engasjement som gleder seg til å ta fatt på arbeidet for NTL Ung. Aleksander Dyrnes (27) ser fram til å flytte fra Trondheim til Oslo og jobbe på heltid for organisasjonen.

Både leder og nestleder er 100 prosent frikjøpt.

Drømmejobb

– Det blir nok en brå overgang fra studenttilværelsen til å jobbe heltid, men jeg føler meg privilegert over å få muligheten til å jobbe på heltid for det jeg brenner mest for. Det er en drømmejobb, fastslår Dyrnes.

Han er ydmyk over den tilliten han fikk av medlemmene.

Til vanlig studerer han samfunnsøkonomi ved NTNU i Trondheim. I den nye jobben som nestleder regner han med at det blir mye reising rundt i landet.

– Jeg er stolt av at vi skal etablere flere fylkesutvalg for å ha møtearenaer lokalt slik vi har gjort i Rogaland. Dette er nok det jeg ser mest frem til, sier han.

AU-medlem Ali Bashari (33) bor og jobber i Oslo, men gleder seg også til å ta fatt på jobben i Arbeidsutvalget til ungdomsorganisasjonen selv om han ikke er frikjøpt på heltid.

– Nå gleder jeg meg til å jobbe sammen med mange dyktige unge tillitsvalgte. Vi er et godt styret som er bredt sammensatt og det blir utrolig moro å få være en del av teamet nå, sier han.

ph

Lokaldemokrati og 6-timersdag

Også Bashari er opptatt av at de skal lykkes med å etablere flere fylkesutvalg.

– Jeg tror det er bra for lokaldemokrati og tror det blir bra å ha sterkt lokalt engasjement på studiestedene og arbeidsplassene der medlemmene jobber. Det er jo medlemmene vi skal jobbe for, understreker han.

Selv er han opptatt av at NTL Ung skal lage en politikk for fremtidens arbeidstakere.

– Jeg mener vi skal snakke mer om hva mennesker vil ha fremfor å ha fokus på materielle verdier. Jeg tror vi må snakke høyt om kravet om 6-timersdag, sier den engasjerte Nav-ansatte.

Fra før er han engasjert i både NTL NAV, LO i Oslo og er også plasstillitsvalgt på arbeidsplassen i Nav Alna.

Frihet er ikke en selvfølge

Lone Lunemann Jørgensen er både glad og stolt over å få fortsette jobben med å lede en organisasjon i sterk vekst. Hun synes det å drive med ungdomsarbeid i fagforeninger i Norge er et privilegium.

– Vi kan dele hva vi vil på sosiale medier om hvor teit staten som arbeidsgiver er uten at det har noen konsekvenser for oss, vi kan protestere mot kutt i studiestøtta uten å være redde for å bli arresterte – vi kan delta i demokratiet og være trygge. Sånn er det ikke alle steder i verden, sier hun og forteller om sterke møter med fagforeningsaktiviteter som lever under sterkt press i den Dominikanske republikk og Tsjad.

Nylig møtte Jørgensen også datteren til Berta Cáceres, menneskerettighetsforkjemperen og miljøaktivisten fra Honduras som ble skutt og drept, nettopp på grunn av engasjementet sitt.

– Datteren hennes, som også heter Berta, har ikke gått under jorda av den grunn. Hun har bretta opp ermene og fortsetter kampen sånn som mora. De sloss alle mot trusler om vold og drap på daglig basis, forteller hun engasjert.

ph

Sterkt engasjement

Jørgensen minner sine fagforeningskolleger i NTL Ung om hvor privilegerte de er som bor i et land med et organisert samfunn og arbeidsliv.

– Vi har en enorm frihet til å gjøre akkurat det vi gjør i Norge, men vi må aldri ta denne friheten for gitt, sa hun.

NTL Ung-lederen er også stolt av at de på årets konferanse har diskutert mange viktige saker som lyntog, EØS og studiestøtte, og hun håper at deltakerne i etterkant av konferansen bruker kunnskapen og engasjementet til å verve flere medlemmer.

– Jeg håper alle som har deltatt på konferansen bruker engasjementet til å verve kollegaene deres, danne et ungdomsutvalg eller å bli politisk aktive, sier hun.

Hun ser fram til å ta fatt på neste styreperiode.

Resten av styret består av:

• Ingrid Marie Sylte Isachsen

• Kent Røstad

• Martin Kvalvik

• Tonje Skeie Bakke

• Tove Lise Hansen

• Victor Jørgensen

Varemedlemmer er:

• Torgeir Lebesbye

• Torunn Mår Eliasson

• Anders Hellestveit

STYRE: NTL Ungs nyvalgte styre.

STYRE: NTL Ungs nyvalgte styre.

May Berg

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse