JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LOs minste utreder ny organisasjon

Landsmøtet til Norsk Manuellterapeutforening vedtok å utrede regionale ledd. Foreningen vurderer også frekvensen på landsmøtene.
Leder for Norsk Manuelterapeutforening, Peter Chr Lehne.

Leder for Norsk Manuelterapeutforening, Peter Chr Lehne.

Tri Nguyen Dinh

nina@lomedia.no

Siden forrige landsmøte i 2013 har antallet medlemmer i Norsk Manuellterapeutforening (NMF) økt til 420. Over 250 av dem var til stede på et tverrfaglig seminar som ble holdt i forbindelse med landsmøtet, der mange unge var til stede.

– Det ble vedtatt et forslag om at styret til neste år skal utrede om vi kan etablere flere regionale NMF-grupper. Vi skal også se på om det er riktig å opprettholde årlige landsmøter, noe som er anstrengende for et lite forbund, sier Peter Chr. Lehne, gjenvalgt leder i NMF.

LO-leder Gerd Kristiansen åpnet landsmøteseminaret og la vekt på at manuellterapeutene har en viktig funksjon i IA-arbeidet, både i praktisk sammenheng og som faglig rådgiver for LO. Denne yrkesgruppen har en nøkkelposisjon som primærkontakter på muskel- og skjelettområdet i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Muskel- og skjelettsykdommer står for over 40 prosent av sykefraværet og 1/3 av uførepensjoneringene. De samfunnsøkonomiske utgiftene er i mangemilliardersklassen.

Norsk Manuellterapeutforening (NMF) ble opptatt som LO-forbund i 2011. NMF organiserer hovedtyngden av manuellterapeutene i Norge. En viktig politisk sak for NMF har i hele perioden vært den såkalte autorisasjonssaken. Den rød-grønne regjeringen foreslo i fjor høst å autorisere manuellterapeuter i henhold til helsepersonelloven. Mange uhildede høringsinstanser støtter forslaget.

– Nå håper vi å kunne overbevise den nye regjeringen om en godkjenningsordning. En annen viktig sak for NMF er at vi nå er kommet i posisjon til takstforhandlinger, på lik linje med fysioterapeutene, sier Peter Chr. Lehne.

NMF har samarbeidet nært med LO i denne og andre politiske saker overfor politikere og forvaltning, som IA-avtalen og rekruttering av høyere utdannede til LO. Allerede før NMF ble medlem hadde LO vurdert autorisasjon av manuellterapeuter som faglig og samfunnsmessig nyttig.

Annonse
Annonse