JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Intens jobbing foran krisepakke 3

Lysbakken: – Det er fortsatt en god del mennesker som ikke får trygghet av krisetiltakene

SV-leder Audun Lysbakken er spent på fredagens tredje krisepakke. Han mener det fortsatt er mange hull som må tettes fra de to første pakkene.
SV-leder Audun Lysbakken mener vi trenger kraftigere lut i krisepakke 3: – Det er fortsatt mange hull å tette i sikkerhetsnettet, sier han.

SV-leder Audun Lysbakken mener vi trenger kraftigere lut i krisepakke 3: – Det er fortsatt mange hull å tette i sikkerhetsnettet, sier han.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

Som alle andre foreldre er det full rulle for SV-lederen, med hjemmekontor, skoleundervisning med barn og fullt fokus på politikkens krisehåndtering.

Audun Lysbakken mener fredagens tredje krisepakke må være litt som Ole Brumm. Den må bestå av begge deler; tette hull og nye tiltak.

Ta vare på alle

Han mener vi trenger et kriseforlik som tar vare på bedriftene, arbeidsfolk og de som har minst.

p

– Alle de tre tingene er kjempeviktig. Det er lagt et godt grunnlag gjennom at opposisjonen har fått drevet fram en mye mer kraftfull og sosial profil hittil. Men det trengs fortsatt veldig mye mer, sier Audun Lysbakken til FriFagbevegelse.

– Det må kraftigere lut til for å holde bedriftene gående. Også må vi tette hullene som finnes i det sosiale sikkerhetsnettet. Det er fortsatt en god del mennesker som ikke får trygghet av de omfattende sosiale tiltakene som er satt i gang, mener han.

Han peker på flere grupper som faller utenfor.

– Det handler om uføre som har gradert trygd, og er permittert fra jobben. Tilkallingsvikarer og andre i type løsarbeiderområder. De har kanskje ikke fått permisjon, men får ikke lenger oppdrag. Og det er folk som nettopp har falt utenfor AAP, sier Audun Lysbakken til FriFagbevegelse.

p

– Studenter er også en gruppe som ikke har fått god nok ordning i forhold til deltidsarbeid. Det rammer ikke minst studenter som ikke kommer fra velstående hjem. De er helt avhengig av en deltidsjobb for å ha råd til å studere. Vi har ikke fått på plass noe som kan erstatte inntekten deres uten at de må låne penger. Dermed faller studenter fra arbeiderklassehjem utenfor, legger han til.

– Faren er at hvis dette varer lenge, er de nødt til å avslutte studiene, legger han til.

Partiene jobber intenst

Fredag orienterer statsminister Erna Solberg, finansminister Jan Tore Sanner, næringsminister Iselin Nybø og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad om krisepakke tre. De legger fram tiltak for å støtte bedrifter og næringsdrivende, sikre arbeidsplasser og styrke næringslivet som rammes hardt av koronaviruset i Norge.

p

Samtidig jobbes det intenst i de politisk partiene. Målet er å søke bredest mulig enighet.

SV er opptatt av å finne løsninger både sammen med opposisjonspartiene og regjeringen.

Audun Lysbakken opplever at partiet får et enormt stort antall innspill fra folk utenfra, organisasjoner og bedrifter.

– Vi prøver å få en oversikt over alle hullene i sikkerhetsnettet, tar innspillene fra alle som sliter til oss – og forbereder oss til forhandlinger. Vi har også en god dialog med partene i arbeidslivet, sier Audun Lysbakken.

Annonse

Flere saker

Annonse