JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Må de streike for tariffavtale?

Utkjøringen av mat, frukt og grønt til bl.a. sykehusene i Bergen kan bli rammet av streik fra i morgen. Sjåførene krever tariffavtale. Arbeidsgiveren sier nei.
Transportbedriftene TL Måkestad og Måkestad Engros nekter å inngå tariffavtale med Transportarbeiderforbundet. Fører ikke dagens mekling fram blir det streik fra i morgen.

Transportbedriftene TL Måkestad og Måkestad Engros nekter å inngå tariffavtale med Transportarbeiderforbundet. Fører ikke dagens mekling fram blir det streik fra i morgen.

Måkestad

res@lomedia.no

56 organiserte i Transportarbeiderforbundet i TL Måkestad og Måkestad Engros i Bergen krever tariffavtale, men arbeidsgiveren har hittil nektet. Det kan bety streik fra fredag morgen.

Det forteller leder i Vestnorsk Transportarbeiderforening, Roger Moum, til Transportarbeideren. Måkestad-bedriftene er ikke medlemmer av noen arbeidsgiverorganisasjon. De kjører ut matvarer, frukt og grønnsaker til blant annet Bergen kommune, sykehusene i Bergens-området, Scandic- og Thon-hotellene i Bergen, samt Statoil sine kantiner.

– Det har skjedd en massiv verving i det selskapet siden i vår. Vi har jobbet med saken siden mars da vi fikk de første medlemmene i Måkestad, sier Moum.

Takket nei

Ifølge Moum består de ansatte nesten utelukkende av østeuropeere.

– Totalt har Måkestad rundt 80 ansatte, så en streik vil ramme bedriften hardt, påpeker han.

Et brev med tilbud om å få inngå tariffavtale med NTF ble sendt Måkestad tidligere i år, uten positivt respons.

– De takket høflig nei til det tilbudet, sier Moum lakonisk.

Mekling mellom partene starter i Bergen i formiddag med Moum og forbundssekretær Bjørn Anders Jonassen til stede.

– Det er forbud mot arbeidsstans hvis ikke det er avholdt mekling først, men hvis vi ikke blir enige om å inngå tariffavtale, vil vi varsle at vi vil ta ut 56 arbeidere i streik fra arbeidstidens start fredag, sier Roger Moum.

Annonse
Annonse