JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

8. mars 2020:

Mange markerte kvinnedagen med motstand mot abortnemnder

Til tross for dårlig vær, valgte mange å møte opp for å markere kvinnedagen søndag.
8. mars-markering på Youngstorget i Oslo søndag

8. mars-markering på Youngstorget i Oslo søndag

Fredrik Hagen / NTB scanpix

Hovedparolen i Oslo var – i likhet med i fjor – rettet mot abortnemndene: «Abort er kvinners valg – fjern nemndene».

I fjor ble det ifølge arrangørene satt ny rekord med 18.000 oppmøtte på Youngstorget. 8. mars-komiteen ventet ikke like mange i år, men pressetalskvinne Hanne Størset sa på forhånd til NTB at temaet abort engasjerer sterkt.

– Mange er fortsatt opprørt over regjeringens kjøpslåing med KrF, som førte til en innstramming i abortloven. Det var den første endringen i loven siden den ble innført. Nå er vi kampklare for å endre loven i kvinners favør, skriver arrangørene i en pressemelding.

Markeringen av kvinnedagen ble gjennomført som planlagt. På forhånd hadde Oslo kommune vurdert at det ikke var grunn til å avlyse på grunn av koronaviruset. Et arrangement på Verket Scene i Moss ble imidlertid avlyst etter en vurdering av mulig smittefare.

I Bergen stenges Bryggen for trafikk under arrangementet der. I Stavanger var barna i Morialeiren tema for en av parolene, skriver Stavanger Aftenblad.

8. mars-markering i Trondheim. Ifølge arrangørene deltok 1.700 i toget.

8. mars-markering i Trondheim. Ifølge arrangørene deltok 1.700 i toget.

Tormod Ytrehus

Annonse

Flere saker

Annonse