JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Med nye regler kan Vegvesenet stanse ulovlig verksteddrift på dagen

Verksteder som driver ulovlig, kan fra nå få pålegg om øyeblikkelig stans i arbeidet direkte fra Statens vegvesen.
Nye regler skal sørge for at de som jobber på bilverksted, har gode arbeidsforhold og den rette kompetansen. (Illustrasjonsfoto)

Nye regler skal sørge for at de som jobber på bilverksted, har gode arbeidsforhold og den rette kompetansen. (Illustrasjonsfoto)

Erlend Angelo

Tidligere har Vegvesenet bare kunnet anmelde ulovlig verksteddrift. Med de nye reglene kan de både pålegge øyeblikkelig stans i arbeidet og gi tvangsmulkt.

Seksjonsleder Sigve Austenå i Statens vegvesen forklarer at de som driver ulovlig, opererer på bekostning av dem som har alt i orden.

– Utført arbeid kan i ytterste konsekvens utgjøre en fare for trafikksikkerheten. Aktiviteten er også ofte knyttet til utnytting av sårbar arbeidskraft, svart omsetning og brudd på arbeidsmiljøloven, sier han i en pressemelding.

– At vi nå kan gi dem pålegg om å stanse arbeidet på dagen og gi tvangsmulkt, gir oss bedre muligheter til å stoppe dem, fortsetter Austenå.

Les også: A-krimsenterne krever lovendring for å kunne gjøre en bedre jobb mot skurkene i arbeidslivet

30 anmeldt i fjor

Alle verksteder i Norge skal være godkjent av Statens vegvesen.

– Dette bidrar til å sikre at du som bileier får bilen din reparert trygt og trafikksikkert. I tillegg skal det sørge for at de som jobber der har gode arbeidsforhold og den rette kompetansen, sier i meldingen.

I fjor førte Statens vegvesen tilsyn med 180 ulovlige verksteder. 30 av disse ble anmeldt til politiet.

Les også: Useriøse aktører florerer innen bilvask- og dekkbransjen – slik vil Fellesforbundet rydde opp

Annonse

Flere saker

Annonse