JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklinga er i gang: Sykepleierne står klare til å streike fra torsdag morgen

Torsdag morgen kommer 56 sykepleiere i første omgang til å legge ned arbeidet, hvis det ikke oppnås enighet i meklingen med NHO Service og Handel.
Eli Gunhild By.

Eli Gunhild By.

Leif Martin Kirknes

– Vi håper alltid å unngå streik, men det er et middel vi tar i bruk når det er nødvendig, og vi kan streike lenge, sier leder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

Meklingen startet onsdag formiddag og har en horisont på 14 timer. I utgangspunktet er streiken et faktum hvis partene ikke er kommet til enighet innen midnatt natt til torsdag. Erfaringsmessig vil partene velge å oversitte fristen hvis det fortsatt er mulighet for å bli enige om lønnsoppgjøret.

Rundt 500 sykepleiere er omfattet av pleie- og omsorgsoverenskomsten. Sykepleieforbundet har i første omgang varslet plassfratredelse for 56 medlemmer fra torsdag morgen. De er nøye plukket ut for å ramme motparten økonomisk uten at liv og helse settes i fare.

Bedriftene som er tatt ut i første fase utfører oppdrag for helseforetakene. Pasienthoteller, helsesenter og rehabiliteringssenter i seks ulike fylker rammes av første streikeuttak, ifølge forbundet.

Sykepleierforbundet har blant annet krevd at sykepleierne som jobber i de private bedriftene som er medlemmer i NHO, får likere lønn- og arbeidsvilkår med sykepleierne i det offentlige.

– Vi krevde blant annet en minimumslønn på 500.000 kroner for sykepleiere med 10 års ansiennitet. I tillegg krevde vi at sykepleierne skulle få en bedre sykelønnsordning, sa By etter bruddet i forhandlingene 1. oktober.

NSF har også fremmet krav om en bedre sykelønnsordning.

(©NTB)

Følg oss på Facebook

Annonse

Flere saker

Annonse