JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minst 50 mister jobben i Brønnøysundregistrene

De to neste årene kommer mellom 50 og 60 ansatte i Brønnøysundregistrene til å miste jobben, skriver Klassekampen.

Gorm Kallestad / NTB scanpic

De ansatte fikk beskjeden av direktør Lars Peder Brekk fredag. 50 til 60 ansatte tilsvarer rundt 13 prosent av de ansatte i registeret.

Direktør Lars Peder Brekk sier at Brønnøysundregistrene befinner seg i en alvorlig økonomisk situasjon, men vil ikke gå i detalj på hvor mange som kommer til å miste jobben.

– Vi har presentert en skisse over mulige utfall, men vi må avvente statsbudsjettet på mandag før vi kan si noe endelig, sier han til avisa.

– For et lokalsamfunn som Brønnøysund, er det veldig dramatisk at 60 arbeidsplasser skal forsvinne så plutselig. Et tilsvarende tall i Oslo ville vært 6.000 arbeidsplasser, sier leder for NTL Brønnøysundregistrene, Kjell Mathisen, til avisa.

p

Han sier at årsakene til at Brønnøysundregistrene har havnet i økonomisk trøbbel blant annet er at regjeringen siden 2014 har kuttet budsjettet til etaten med totalt 20 millioner kroner, at de jobber med å utvikle et felles saksbehandlingssystem, som medfører store omstillingskostnader, og at etaten neste år flytter registeret inn i nye lokaler med økte leiekostnader.

Brønnøysundregistrene, som er direkte underlagt Nærings- og handelsdepartementet, har som formål å utvikle og drifte digitale registre.

Annonse
Annonse