JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minstelønna er 1.000 kroner måneden. Nå kan det bli streik blant LO-organiserte idrettsutøvere

De står ikke akkurat oftest på barrikadene, men nå kan det bli streik både blant ishockeyspillere og håndballspillere.
Joachim Walltin, leder i NISO

Joachim Walltin, leder i NISO

Tri Nguyen Dinh

helge@lomedia.no

Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) ønsker å heve minstelønnen for profesjonelle spillere til 4.000 kroner i måneden, det samme som gjelder for fotballspillere.

Nå skal arbeidere som bygger anlegg til VM og OL få bedre beskyttelse

Kontaktet riksmekleren

Forhandlinger med motparten, arbeidsgiverorganisasjonen Abelia, har ikke ført fram. Mandag ble forhandlingene brutt etter åtte timer ved forhandlingsbordet

NISO-leder Joachim Walltin bekrefter overfor FriFagbevegelse.no at han har kontaktet riksmekleren for å få hjelp til enighet og at streikefaren har økt.

Det er kravet om minstelønn som har vært spesielt krevende i forhandlingene. Håndball- og ishockeyspillere har i dag en minstelønn på 1.000 kroner. Den vil altså NISO heve til 4 000 kroner.

Har 1.200 medlemmer

Walltin satt onsdag i møte hele dagen, men har uttalt følgende til NRK:

– Jeg tror ikke det er minstelønn som velter noen klubbøkonomi. Vi vil ha et klarere skille mellom amatør og proff og at klubbene kan ta inn spillere på amatørkontrakt dersom de ikke klarer minstelønningen.

NISO er et LO-forbund og har 1.200 medlemmer, som i hovedsak er lagspillere.

Et av LOs minste forbund er også blant dem med størst vekst

Annonse
Annonse