JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mobbing og helse:

Mobbing på arbeidsplassen gir søvnproblemer

Det er en klar sammenheng mellom mobbing på arbeidsplassen og søvnproblemer, ifølge ny forskning fra Universitetet i Bergen.
OND SIRKEL: Mobbing gir søvnproblemer, som igjen gjør at du fungerer dårligere på jobben, viser en undersøkelse utført av Statens arbeidsmiljøinstitutt.

OND SIRKEL: Mobbing gir søvnproblemer, som igjen gjør at du fungerer dårligere på jobben, viser en undersøkelse utført av Statens arbeidsmiljøinstitutt.

colourbox.com

– Vi har lenge sett at mobbing har en klar sammenheng med flere helseplager, men vi har ikke visst hva med mobbingen som gir helseplagene. Nå har vi fått et svar, sier forsker ved Statens arbeidsmiljøinstitutt, Morten Birkeland Nielsen, til NRK.

I undersøkelsen ble 1.100 arbeidstakere fulgt i en periode på seks måneder. Mobbing og søvn ble målt på to forskjellige tidspunkt for å se om det ene påvirket det andre. Det viste seg at de som ble utsatt for mobbing på jobben hadde betydelig mer søvnproblemer seks måneder etter at undersøkelsen startet.

Mye lest: Koronaen ble redningen for sosionom Ingrid (57)

– Hvis du sover dårlig, så fungerer du dårligere. Du presterer dårligere, leverer dårligere. Og hvis det skyldes mobbing, vil det bare forsterke hele prosessen. Det er viktig å være uthvilt særlig i yrker hvor det er fokus på sikkerhet, og der du må være sikker på at ting ikke går galt, sier Nielsen.

Nå vil han forske på hva som kan gjøres for å få ned mobbingen på arbeidsplassen, noe som er et felt det er gjort lite forskning på til nå.

Annonse
Annonse