JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå blir det vanskeligere å skjule utenlandsformuer. Norske myndigheter får bankopplysninger fra 103 land

Nettet snører seg rundt folk som har skjulte formuer i utlandet. Fra 30. september får norske myndigheter bank- og investeringsopplysninger fra 103 land.
Skattedirektør Hans Christian Holte.

Skattedirektør Hans Christian Holte.

Martin Guttormsen Slørdal

I løpet av få dager vil skatteetaten dermed kunne se hvor mye penger nordmenn har plassert i blant andre store finanssentre som Sveits, Singapore og Hongkong.

Ordningen med å utveksle finansopplysninger ble innført i fjor, men da var kun 49 land med. Fra slutten av måneden utvides den med 53 nye land, som har meldt seg inn i det såkalte Common Reporting Standard (CRS).

Personer som ikke har fortalt skatteetaten om sine verdier i utlandet, kan søke om såkalt frivillig retting på eget initiativ. Men tiden for å gjøre opp for seg er i ferd med å renne ut.

– Det er viktig å ikke vente med å kontakte skatteetaten. Det er vanskeligere å få innvilget frivillig retting etter at vi har mottatt opplysninger via CRS. Vi oppfordrer alle som har uoppgitte inntekter eller formue om å ta kontakt, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

I løpet av fjorårets utveksling fikk skatteetaten opplysninger om 115.000 kontoer, med et samlet beløp på over 150 milliarder kroner, som tilhører personer og selskaper som er skattepliktig i Norge. Mye av verdiene var allerede innrapportert til skatteetaten.

(©NTB)

Rekordmange milliardærer i Norge. Sjekk hvem som topper lista

De rikeste blir stadig rikere: – Vi må ikke se oss blinde på tall, sier Siv Jensen

Annonse
Annonse