JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisa:

Nå er «bare» en av fem nordmenn bekymret for egen økonomi

20 prosent oppgir nå at de er bekymret for sin personlige økonomi som følge av pandemien. Det er det laveste nivået siden Norge ble koronarammet.
En av fem er bekymret for sin personlige økonomi som følge av pandemien.

En av fem er bekymret for sin personlige økonomi som følge av pandemien.

Colourbox

Dette kommer fram i Norsk koronamonitor, som er gjennomført av Opinion.

Tallet for mai i år er 6 prosentpoeng lavere enn i mai i fjor og 14 prosentpoeng lavere enn da Norge stengte ned i mars i fjor.

Samtidig er 40 prosent av de spurte bekymret for den norske økonomien som følge av pandemien.

– Dobbelt så mange bekymrer seg for den norske økonomien som for sin personlige økonomi, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Les også: Guro hjelper nordmenn med økonomiske problemer: – Folk ber om hjelp altfor sent

Dette er imidlertid også det laveste bekymringsnivået så langt under pandemien – hele 26 prosentpoeng lavere enn i mars i fjor.

I undersøkelsen for mai sier 44 prosent at de har tillit til at regjeringen har satt i verk de nødvendige økonomiske tiltakene for å begrense skadevirkningene på norsk økonomi. Dette er en økning på 5 prosentpoeng fra april, og for første gang på ett år øker tilliten.

Annonse

Flere saker

Annonse