JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå streiker Ryanair-piloter i den største streiken i selskapets historie

Den største streiken i Ryanairs historie er i gang. 400 flyginger er kansellert, og piloter i Sverige, Belgia, Tyskland, Irland og Nederland streiker.
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Ryanair (pressefoto)

– Streiken kommer til å pågå fram til midnatt. Og ettersom piloter rundt om i Europa også streiker, har ikke Ryanair kunnet hente inn utenlandske piloter for de svenske, sier talsmann Martin Lindgren i Svensk Pilotförening (PF) om fredagens streik.

De kansellerte flygingene i Europa utgjør over 15 prosent av Ryanairs 2.400 planlagte flyginger for dagen. Rundt 55.000 kunder rammes, derav 42.000 som reiser fra Tyskland.

Ryanair-piloter i Sverige, Tyskland, Belgia, Nederland og Irland streiker for tariffavtale

Uenighet om lønn

Streiken i det irske lavprisselskapet kommer som følge av misnøye blant Ryanairs piloter, som ønsker bedre betaling og arbeidsvilkår. Om de ikke får viljen sin, kan det bli snakk om nye streiker.

– Vi har ikke hørt noe fra Ryanair etter at de avlyste tirsdagens forhandlinger, men vi kommer ikke til å gi opp. Om Ryanair fortsatt ikke ønsker å prate med oss, kommer vi til å overveie nye tiltak, sier Lindgren i PF.

– Unødvendig

Ryanair har omtalt streiken som «unødvendig» og beklaget seg overfor de berørte kundene. Da NTB tok kontakt tidligere denne uka, oppga selskapet at de ikke hadde tall på hvor mange norske kunder som ville bli rammet.

– Vi bryter ikke ned tallene på lufthavn eller marked, men alle berørte kunder har blitt kontaktet og våre kunder kan sjekke status for sitt fly på ryanair.com, skrev Ryanairs markedsansvarlige i Skandinavia, Chris Lundshøj, i en e-post til NTB.

Ryanair svarer på streik med å si opp ansatte og offentliggjøre lønn

Flyging avlyst fra Torp

Rammede passasjerer får tilbud om ombooking eller pengene tilbake, men vil ikke bli kompensert utover det.

Markedssjef Tine Kleive Mathisen ved Torp lufthavn i Sandefjord sier at en flyging til Hamburg klokka 16.30 er kansellert som følge av streiken.

– Alle de berørte er blitt kontaktet av Ryanair, sier Mathisen til NTB.

Annonse
Annonse