JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-skandalen:

Nav ber folk som tror de er rammet av trygdeskandalen om å ta kontakt

Nav har brukt 120 millioner kroner på utbetalinger eller på å slette gjeld etter feiltolkningen av EØS-reglene. Nå ber de folk som tror de er rammet ta kontakt.
Nav-direktør Hans Christian Holte ber folk som tror de er rammet av trygdeskandalen om å ta kontakt med dem.

Nav-direktør Hans Christian Holte ber folk som tror de er rammet av trygdeskandalen om å ta kontakt med dem.

Lise Åserud / NTB

– Vi har nå gjennomgått om lag 42.000 saker for å finne de aktuelle sakene. Arbeidet med å lete etter saker pågår fortsatt, men jeg vil oppfordre alle som tror de kan være rammet av denne feiltolkningen, og som ikke har fått brev fra oss, om å ta kontakt, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Til nå har 2.300 personer fått omgjort tidligere vedtak. Rundt 120 millioner kroner er brukt på utbetalinger eller til å slette gjeld i forbindelse med feiltolkningen av EØS-reglene.

Flere personer ble straffeforfulgt og dømt til fengsel som følge av feiltolkningen mellom 2012 og 2019.

– Vi anslår at det totalt er om lag 4.000 personer som kan være rammet av feiltolkningen av EØS-regelverket etter 1. juni 2012. Til nyttår skal alle disse sakene være ferdigbehandlet, sier Holte.

Les også: Nav-kontor måtte stenge da kommunen la koronatesting til samme bygg

Berørte som har hatt et økonomisk tap på grunn av Navs feiltolkning, kan også ha krav på fri rettshjelp til å fremme erstatningskrav. Det samme gjelder ved eventuell klage på avslag på erstatning. Nav har begynt å behandle erstatningssaker.

– I alt 89 personer har søkt om erstatning, og av dem er 69 saker ferdig behandlet. 17 av disse har fått innvilget til sammen 1,4 millioner kroner i erstatning, sier Holte.

Arbeidsledighet: Mer koronatrøbbel i vente for bedriftene – mange blir oppsagt

Annonse
Annonse