JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ledige og permitterte

Nav utbetalte 38,3 milliarder kroner i ytelser i forbindelse med koronakrisen i fjor

Det er fire ganger mer enn utbetalte i dagpenger i hele 2019.
Fra koronakrisen startet og fram til nyttår utbetalte Nav i snitt 130 millioner kroner hver dag til ledige og permitterte. (Illustrasjonsfoto)

Fra koronakrisen startet og fram til nyttår utbetalte Nav i snitt 130 millioner kroner hver dag til ledige og permitterte. (Illustrasjonsfoto)

Emmie Olivia Kristiansen

Fra koronakrisen startet og fram til nyttår utbetalte Nav i snitt 130 millioner kroner hver dag til ledige og permitterte.

I en pressemelding onsdag opplyser Nav at de fra ledigheten skjøt i været i uke 11 i fjor og ut året utbetalte til sammen 38,3 milliarder kroner i ytelser til ledige og permitterte.

Det tilsvarer fire ganger mer enn det Nav utbetalte i dagpenger i hele 2019, opplyser Nav.

Monica har snart vært permittert ett år: – Det er tøft. Bare å stå opp om morran og vite at ingen har behov for deg

Én dagpengesøknad per minutt i hele 2020

Av de totale utbetalingene på 38,3 milliarder kroner til ledige og permitterte siden starten av koronakrisen, utgjør 28,7 milliarder dagpenger og forskudd på dagpenger. 8 milliarder kroner er blitt utbetalt i lønnskompensasjon til permitterte og 1,6 milliarder kroner er utbetalt i kompensasjon til frilansere og selvstendig næringsdrivende.

I pressemeldingen opplyser Nav at de mottok 664.000 søknader om dagpenger i fjor

– Vi har lagt bak oss et år på arbeidsmarkedet med tall av gigantiske proporsjoner. I løpet av seks uker i fjor mottok Nav 400.000 søknader om dagpenger, og i snitt mottok Nav én dagpengesøknad per minutt i hele 2020. Det betyr at vi mottok fire ganger så mange søknader i fjor som i 2019, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Støre og Ap slår alarm: – Det kan være flere hundre tusen nordmenn som får en skikkelig nedtur ved inngangen til sommerferien

Godt rustet

På det høyeste var andelen registrerte arbeidssøkere tre ganger så høyt som under finanskrisen i 2008. Fortsatt er antallet arbeidssøkere om lag 50.000 over det høyeste punktet under finanskrisen.

For å møte situasjonen med lange saksbehandlingstider opprettet Nav muligheten til å søke om forskudd på dagpenger, og kapasiteten ble styrket innen saksbehandling.

Fra august har saksbehandlingstiden vært tilnærmet normal.

– Det er fortsatt usikkerhet knyttet til utviklingen på arbeidsmarkedet på grunn av smittesituasjonen, men erfaringene fra koronakrisen så langt gjør at Nav er godt rustet for å møte ulike scenarioer fremover, sier Holte.

Koronakrisa knekker kulturbransjen: Kristian og Monika er eksperter på å være «usynlige». Nå må de kjempe for å bli sett

Annonse
Annonse