JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO: Kun én av ti bedrifter vil benytte seg av lønnsstøtteordning

Den nye lønnsstøtteordningen trådte i kraft i mars. Lavt omsetningsfall gjør at kun én av ti bedrifter sier de vil benytte seg av den, ifølge NHO.
Mange bedrifter har for lavt omsetningsfall til at de kvalifiserer til å søke på lønnsstøtteordningen, sier sjeføkonom i NHO Øystein Dørum. (Arkivfoto)

Mange bedrifter har for lavt omsetningsfall til at de kvalifiserer til å søke på lønnsstøtteordningen, sier sjeføkonom i NHO Øystein Dørum. (Arkivfoto)

Leif Martin Kirknes

Den nye ordningen trådte i kraft 15. mars og gjelder ut juni. Den innebærer at kriserammede bedrifter kan få inntil 25.000 kroner per måned i støtte per ansatt som de setter i arbeid igjen etter permittering.

Men i NHOs siste medlemsundersøkelse svarer kun 2 prosent av bedriftene at de har benyttet seg av ordningen. Kun 11 prosent sier at de kommer til å benytte seg av den.

– De som ikke vil bruke den, oppgir blant annet at omsetningsfallet er for lavt til å kvalifisere. At bare hver tiende bedrift vil benytte seg av ordningen betyr ikke nødvendigvis at ordningen er dårlig, eller feil skrudd sammen, sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO.

Han peker på at ordningen er ment å treffe bedriftene som sliter mest og som av den grunn har permittert mange. Målet er å stimulere dem til å ta tilbake ansatte tidligere enn det de ellers hadde hatt økonomi og trygghet til.

I undersøkelsen fremgår det også at halvparten av bedriftene oppgir lavere omsetning enn normalt.

– Et flertall av bedriftene oppgir nedgang i aktiviteten fra forrige til siste måned. Lyspunktet er at et lite mindretall venter bedring de neste tre månedene, både i omsetning, priser og sysselsetting, sier Dørum.

Annonse
Annonse