JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og NHO-sjef Ole-Erik Almlid (til høyre) er ennå i forhandlinger om ny AFP, såkalt avtalefestet pensjon.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og NHO-sjef Ole-Erik Almlid (til høyre) er ennå i forhandlinger om ny AFP, såkalt avtalefestet pensjon.

Jan Erik Østlie

Avtalefestet pensjon (AFP):

NHO og LO skulle ha en løsning for AFP klar før lønnsoppgjøret i år. De er fortsatt ikke enige

Hva skjedde med forhandlingene om tidligpensjon? Dette er status nå.
08.11.2019
10:00
08.11.2019 11:54

yngvil@lomedia.no

Verken NHO eller LO vil si noe om sine forhandlinger om ny avtalefestet pensjon (AFP) i privat sektor eller når de har planlagt å bli ferdige.

– Forhandlingene pågår, og det er ikke satt noen frist, sier Jenny-Ann Hammerø, informasjonssjef i LO, til FriFagbevegelse.

I Fellesforbundet er de utålmodige, men uttrykker dette diplomatisk:

– Vi forutsetter at løsningen for AFP, som ble avtalt under oppgjøret i 2018, er på plass i god tid før oppgjøret 2020 starter, skriver Fellesforbundets Knut Øygard, leder i forbundets tariffavdeling, i en tekstmelding til FriFagbevegelse.

Når det gjelder AFP i offentlig sektor, ble det enighet i mars 2018. Den nye avtalen begynner å gjelde fra nyttår av.

Derfor må AFP-ordningen endres

Over 83.000 personer fikk i år utbetalt såkalt avtalefestet pensjon, AFP, fra private bedrifter, ifølge Nav. Men det er en del som burde fått AFP, som ikke får det likevel. Blant dem er arbeidere som hele ordningen faktisk ble opprettet for: Folk med fysisk krevende arbeid som derfor skulle få gå av med pensjon tidligere.

Både LO og NHO er enige i at dette må rettes opp i.

p

I dag er det nemlig sånn at for å få utbetalt AFP må du jobbe i en bedrift med tariffavtale med AFP når du har fylt 62 år. Dette kravet har rammet folk som helt uforskyldt mistet jobbene sine fordi bedriften de jobbet i ble nedlagt på slutten av arbeidslivet.

Andre har mistet retten til AFP-utbetaling fordi de har hatt krevende jobber som har gjort dem uføre. Andre igjen har mistet AFP fordi de har vært sykmeldt for lenge.

En løsning på noe av dette kan være at AFP-pensjonen den enkelte får, avgjøres av hvor mange år man har jobbet i AFP-bedrifter, og ikke når du har gjort det.

Dette er ikke avklart:

Det handler så klart også om penger. For hvem skal betale for at flere får AFP?

NHO, som representerer arbeidsgiverne, påpeker at en ny modell for AFP vil gjøre at flere får utbetalt AFP. Samtidig sier NHO at de ikke har penger til å betale for det.

Staten er også med på å betale for AFP, i tillegg til arbeidsgiverne. Staten betaler nå en tredel og arbeidsgiverne to tredeler. Solberg-regjeringen har sagt tydelig ifra at staten ikke skal bidra med mer penger til en ny AFP.

p

LO og NHO snakker sammen om AFP nå

Begge organisasjonene sier det tar lang tid fordi pensjon er så komplisert. Hvordan skal AFP beregnes og hvordan skal ansatte kvalifiseres for AFP.

NHOs arbeidslivsdirektør Nina Melsom forteller litt:

– Gjennom arbeidet med utredningen om AFP har vi lagd modellskisser som vi drøfter internt i NHO. Utredningen viser at vi trenger en ny modell. Vi må ta grunnleggende valg om for eksempel beregning og hvordan ansatte skal kvalifiseres for AFP. Dette forankrer vi i hver vår organisasjon, sier hun når FriFagbevegelse spør om status for ny AFP.

– Pensjon har store konsekvenser for både bedriftene og de ansatte. Vi må derfor ta den tiden vi trenger til dette, sier Melsom til FriFagbevegelse.

– Både NHO og LO er utålmodige om å finne en løsning på dette. Vi er i fortløpende kontakt med LO for å finne ut hvordan vi skal komme videre, sier hun.

Les mer om dagens AFP her:

Disse AFP-fellene må du unngå

LO-lederen beklager at AFP-forhandlingene fortsatt ikke er i mål

AFP – Avtalefestet pensjon

De som arbeider i en bedrift med tariffavtale hvor AFP inngår kan ta ut avtalefestet pensjon – tidligst fra fylte 62 år. AFP er inkludert i tariffavtaler i både privat og offentlig sektor. Det er flere krav som må oppfylles for å benytte AFP. Det betyr at ikke alle kan ta ut AFP, selv om de jobber i en bedrift med AFP i privat sektor med tariffavtale.

I privat sektor kommer avtalefestet pensjon som et tillegg på toppen av folketrygden og tjenestepensjonen.

• Her er mer om reglene for AFP i privat sektor.

• Her er mer om reglene for AFP i offentlig sektor.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
08.11.2019
10:00
08.11.2019 11:54