JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjonsfond:

NHO vil ikke gi arbeidsgiverne ansvar for ansattes pensjonskonto

NHO ønsker ikke at bedriftene skal få ansvaret for koordineringen av ansattes tidligere pensjonsfond.
Avdelingsdirektør for pensjon og forsikring Kristin Diserud Mildal i NHO støtter forslaget om en samlet pensjonskonto, men er kritisk til at det er arbeidsgiver som skal ha hovedansvaret for informasjon om kontoen til de ansatte.

Avdelingsdirektør for pensjon og forsikring Kristin Diserud Mildal i NHO støtter forslaget om en samlet pensjonskonto, men er kritisk til at det er arbeidsgiver som skal ha hovedansvaret for informasjon om kontoen til de ansatte.

Martin Guttormsen Slørdal

Regjeringen vil at alle ansatte i privat sektor skal ha sin egen pensjonskonto hvor alle pensjonsmidlene fra alle ansettelsesforhold samles opp.

Dette skal gi folk bedre oversikt over pensjonen sin, og gjør at man slipper å betale forvaltnings- og administrasjonsgebyrer til flere forskjellige pensjonsordninger.

NHO støtter forslaget om en slik pensjonskonto, men er kritiske til at det er arbeidsgiver som skal ha hovedansvaret for informasjon om kontoen til de ansatte, skriver Finansavisen.

Regjeringen vil gi alle arbeidstakere én konto for innskuddspensjon

De mener at dette vil føre til at arbeidsgiver får innsyn i den ansattes privatøkonomi. NHO ser også problemer med at mange små bedrifter vil få problemer med et slikt koordineringsansvar.

– Den typiske norske bedrift har under 20 ansatte. Der er administrasjonen liten, og stort sett uten kompetanse på pensjonsspørsmål, sier avdelingsdirektør for pensjon og forsikring Kristin Diserud Mildal i NHO til avisen.

Arbeidsgiverorganisasjonen foreslår sammen med Finans Norge i stedet at tjenestepensjonsleverandører skal sende deg informasjon om at pensjonskonto innføres, og et varsel om at du innen en frist aktivt må si fra om du vil flytte midlene dine til leverandøren nåværende arbeidsgiver benytter.

Arbeidsgiver betalte tre millioner for lite i pensjonspenger: – Følg med på lønnsavregningen

Stortinget avviser pensjonsforslag: Hans (69) fortsetter å tape penger på å jobbe

Fagbevegelsen trodde pensjonshullet skulle tettes, men nå vil arbeidsgiverne ha en ny runde: – Dette er omkamp

Annonse
Annonse