JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norske bedrifter har utsatt skatteregning på 4,59 milliarder

Norske bedrifter skylder staten 4,59 milliarder kroner i skatt som er utsatt i forbindelse med en ekstraordinær ordning under koronapandemien.

Colourbox.com

Det viser ferske tall Børsen/Dagbladet har fått fra Skatteetaten. Det er ikke mulig å søke om utsettelse lenger, da søknadsfristen gikk ut i sommer, skriver avisen.

Opprinnelig hadde bedriftene utsatt i alt 5,39 milliarder kroner, så noen har allerede betalt sin skatteregning. Totalt dreier det seg om 10.736 bedrifter og enkeltpersonforetak som har bedt om utsettelse på enten moms eller arbeidsgiveravgift.

Nav: Nesten 4000 mennesker kan miste arbeidsavklaringspengene i starten av oktober

Det er momsen som utgjør størstedelen av regningen, med 3,5 milliarder. Staten har 612 millioner utestående i arbeidsgiveravgift.

Tallene viser også at nær halvparten av bedriftene med utsatt skatteregning har ti ansatte eller færre. Det skremmer Jørund Rytman, leder for politikk og samfunnskontakt SMB Norge.

– Jeg synes det er skrekkelig høyt jeg. Med det bakteppet vi nå har, med det jeg har lest i mediene med at nå er det optimisme i næringslivet og nå går det bra – det stemmer ikke helt overens med disse tallene, sier Rytman til avisen.

Alle som har fått betalingsutsettelse, kan betale ned det utsatte beløpet over tolv avdrag i perioden 31. oktober i år til 30. september neste år.

Annonse

Flere saker

Annonse