JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny fagligpolitisk leder i SU

Henriett Røed(23) fra Tønsberg blir i kveld valgt til ny faglig politisk leder i Sosialistisk Ungdom(SU) på landsmøtet.
Henriett Røed blir ny fagligpolitisk leder i Sosialistisk Ungdom.

Henriett Røed blir ny fagligpolitisk leder i Sosialistisk Ungdom.

Ingvar Kolbjørnsen

frifagbevegelse@lomedia.no

Røed er lærerstudent og er medlem av Oslo Grafiske fagforening.

– Jeg er glad over at jeg har fått denne tilliten. Jeg gleder meg til å fortsette arbeidet mot et mer rettferdig og likestilt samfunn, med å heve respekten for yrkesfag og forsvare arbeidsmiljøloven, sier hun i melding fra SU.

Røed har lenge vært engasjert i det fagligpolitiske arbeidet i SU, og har gjestet flere av LO-forbundene sine ungdomsarrangementer allerede. Hun blir nå den fremste SU-tillitsvalgt for å bringe samarbeidet med fagbevegelsen videre på vegne av SU.

Sosialistisk Ungdom har de siste årene eskalert det faglige politiske samarbeidet. Ved å blant annet invitere inn flere representanter fra LO-forbunds ungdomsutvalg inn det faglige utvalget til ungdomspartiet.

– Samarbeidet med fagbevegelsen er nyttig, og som politisk ungdomsorganisasjon er det viktig å lytte til de som kjenner arbeidshverdagen til ungdom aller best. Derfor er samarbeidet med LO-forbundene ekstremt viktig for SU, uttaler Henriett

e Røed.

Det nye arbeidsutvalget i SU vil ventelig se slik ut:

Leder Nicholas Wilkinson, Akershus

1. nestleder Hilde Mari Bjørke, Hedmark

2. nestleder Adam Reiremo, Oslo

Annonse
Annonse