JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye regler for bonus og topplønn

Næringsminister Monica Mæland (H) sier at regjeringen vurderer nye regler for bonuser og topplønninger i statlige selskaper.
Næringsminister Monica Mæland lover å gjenngå retningslinjene for topplederlønningene, men vil ikke forskuttere hva konklusjonen blir.

Næringsminister Monica Mæland lover å gjenngå retningslinjene for topplederlønningene, men vil ikke forskuttere hva konklusjonen blir.

Christine Skårberg Dahl

Når eierskapsmeldingen kommer fra regjeringen, blir det en gjennomgang av retningslinjene for lederlønningene i statlige selskap, varslet Mæland i spørretimen i Stortinget onsdag.

Hun sa også at regjeringen vil se på lovgivningen knyttet til åpenhet rundt lederlønninger og bonuser, men la til at hun ikke forskutterer hva som kan komme.

Utgangspunktet var en rekke spørsmål fra KrF, Ap og SV om hva regjeringen mener om bonusfest i bankene samtidig som det inviteres til spleiselag med kunder og ansatte.

Spørsmålene fra de tre partiene dreide seg også om lederlønninger som i snitt har steget dobbelt så mye som vanlige inntekter de siste 20 åra og om dette er en etisk utfordring når det samtidig oppfordres til moderasjon i de ordinære lønnsoppgjørene.

– Arbeidsdelingen er den samme som under den forrige regjeringen. Det er styrene som setter lederlønninger og bonuser. Det må gjøres i tråd med retningslinjene, og selvfølgelig får det konsekvenser dersom retningslinjene ikke følges, lød Mælands svar. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse