JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Offensiv lederduo i NTL Sentralforvaltningen

Bjørn Halvorsen ble gjenvalgt som leder og får med seg Åsne Skjelbred Refsdal som nestleder i NTL Sentralforvaltning. Lederduoen ser fram til en offensiv periode med pensjon, mulig streik om lønnssystem og kanskje også fokus på arbeidstid.
NY LEDELSE: BJørn Halvorsen er gjenvalgt som leder i NTL Sentralforvaltningen, og Åsne Skjelbred Refsdal er ny nestleder i landsforeningen.

NY LEDELSE: BJørn Halvorsen er gjenvalgt som leder i NTL Sentralforvaltningen, og Åsne Skjelbred Refsdal er ny nestleder i landsforeningen.

Nina Hanssen

nina.hanssen@lomedia.no

Halvorsen og Refsdal stemmer i det de kan da Internasjonalen synges på Sørmarka. Det markerer slutten på årsmøtet, og starten på en ny periode i styret. Bjørn Halvorsen er glad for å ha fått med seg Refsdal i styret. Hun har permisjon fra jobben i Landsbruksdirektoratet og har alltid vært veldig samfunnsengasjert.

Ap vil fjerne kontantstøtten for å finansiere likestilt foreldrepermisjon

Viktige saker i emning

– Akkurat nå er vi veldig opptatt av å få medlemmene engasjert i pensjon fram mot uravstemning i mai. Representantskapsmøtet vårt anbefaler våre medlemmer å stemme nei til pensjonsforslaget etter vårt klare vedtak. Forslaget er for dårlig. Men vi er opptatt av at alle setter seg grundig inn i dette og tar stilling. Vår anbefaling er en viktig stemme inn i debatten. Vi må jo ta et valg for å gjøre pensjon enda bedre, sier Refsdal.

Andre saker hun vet de må ta tak i etter påsken er organiseringen og regionsreform.

– Det skjer jo mye for våre medlemmer framover. Flere kontorer vil legges ned og vi må jobbe mye med konsekvensene av regjeringens ostehøvelkutt. Vi må hjelpe våre lokale tillitsvalgte slik at de får gjøre det de kan med færre midler. Det blir mange tøffe tak og store konsekvenser for enkeltpersoner og deres familier med nedbemanninger og flytting, sier hun.

Refsdal er opprinnelig fra Sogndal men har også bodd i Tønsberg i mange år.

– Jeg har egentlig alltid vært engasjert og det er jo den eneste måte å ta kampen og mobilisere folk for å gjøre bedringer for mennesker. Jeg har jobbet en del med internasjonalt solidaritetsarbeid via Operasjon Dagsverk og SAIH, sier hun.

Statsansatte henger etter i lønnsutviklingen

Forbanna medlemmer

Bjørn Halvorsen er glad for at han har fått et nytt og engasjert styre i perioden. Han synes det var ekstra moro på repskapsmøte i år da mange deltok aktivt i debattene.

– Folk er engasjerte da ostehøvelkutt får store konsekvenser og folk blir forbanna, sier han.

Også han vet det blir mange tøffe tak framover.

– I tillegg til det Åsne nevner så blir også streikeforberedelser viktig. Det handler om lønnssystemet i staten som det kan være en sjanse for konflikt i år. Vi vil ha beredskap på dette. Alle ønsker vi jo egentlig et resultat uten streik, men blir det det så er vi beredt. Vi fikk jo god trening i 2012, sier han.

Lone Lunemann Jørgensen skal lede NTL Ung

Arbeidstid i 24/7-samfunnet

Refsdal håper også at NTL Sentralforvaltningen i denne perioden kan jobbe litt mer med arbeidstidsspørsmål.

– Jeg skulle ønske vi kunne få opp bevisstheten rundt rammene for arbeidstid i en ny tid. Nå er det jo slik at det er få skiller mellom arbeids- og fritid ettersom mye kommunikasjon foregår via nettet. Den nye fleksibiliteten med epost på smarttelefoner og onlinesamfunnet utfordrer oss og er ikke bare et gode. Jeg ser at folk er usikre når de får en epost på kveldstid eller på søndag. Jeg tror det er mye gratisarbeid der ute, og har et ønske om å få opp bevisstheten rundt dette og få mer og bedre retningslinjer, sier hun.

I tillegg ønsker hun å få mer fart på vervearbeid framover.

– Vi har 7700 medlemmer og er den største landsforeningen i NTL når det kommer til yrkesaktive medlemmer, men som hele LO merker er vi at mange av medlemmene vil gå av med pensjon den neste 5-10 årsperioden. Da må vi gjøre oss attraktive for unge og nye arbeidstakere, sier hun.

– Det ligger helsikes mange arbeidsplasser i gjenbruk

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse