JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

Øivind (68) var sentral tillitsvalgt sist det var streik blant telemontørene, nå tror han på ny konflikt

I formiddag startet meklingen for de ansatte i OneCo Networks. Øivind Juul Schjetne var med på streiken i Relacom i 2006, og tror på ny streik denne gangen.
HAR ERFARING: Øivind Juul Schjetne følger meklingen mellom LO Stat/EL og IT Forbundet og Spekter med argusøyne. Han har vært med på meklinger før og en fem uker lang streik i 2006 da meklingen endte med brudd.

HAR ERFARING: Øivind Juul Schjetne følger meklingen mellom LO Stat/EL og IT Forbundet og Spekter med argusøyne. Han har vært med på meklinger før og en fem uker lang streik i 2006 da meklingen endte med brudd.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

– Jeg klarer ikke å se hvordan de skal unngå streik, hvis de da ikke legger seg helt på ryggen, sier Øivind Juul Schjetne (68 år - blir 69 til høsten).

Han var nestleder og leder i Relacom-klubben – fra 2019 i OneCo Networks-klubben – fram til i fjor, da han overlot stafettpinnen til yngre krefter. Are Bergli Heier og Øivind byttet verv, Are ble leder og Øyvind kasserer.

Meklingsinnspurt for telemontører: Streik kan bety at feil på bredbånd ikke blir rettet

Juul Schjetne var også medlem av forbundsstyret i EL og IT Forbundet fra 2015 til 2019, men har fulgt bedriften som ansatt og tillitsvalgt gjennom flere eierkonstellasjoner, helt fra det het Televerket, via periodene med Bravida, Relacom og nå OneCo Networks.

Men på årsmøtet på Hamar i april var det etter sigende ugjenkallelig over og klart for en tilværelse som pensjonist.

Vel, kanskje ikke helt, for også dette oppgjøret følger trønderen med argusøyne og helt ferdig med lokale verv er han heller ikke, mannen som har jobbet som telemontør og tillitsvalgt store deler av sitt yrkesliv. Han brenner fortsatt sterkt for faget og yrket.

Store forventninger

– Det er store forventninger til dette oppgjøret, noe som også kom fram på årsmøtet i april, sier Øivind Juul Schjetne. Han mener lønna må kraftig opp.

– Etter at nye eiere tok over tjener selskapet penger igjen, særlig etter at vi fikk en ny avtale med Telenor. Vi skal ha vår del av den verdiskapinga, det er bare rett og rimelig, sier Juul Schjetne.

Mye arbeid med streik

Skulle det bli streik, som i 2006, håper han medlemmene er godt forberedt.

I 2006 foregikk streiken i sommermånedene fra juni til langt ut i juli.

– Det er alltid arbeidsomt å være i streik og kanskje særlig en streik som går ut i sommermånedene, sier han.

Resultatet i 2006 var han ikke spesielt fornøyd med.

– Vi fikk et resultat som var dårligere enn det vi kunne ha fått hvis vi hadde brukt litt mer tid, for motparten var faktisk på glid, sier han.

OneCo Networks er blant de største teleentreprenørbedriftene i Norge, med 1.200 ansatte. Selskapet bygger og vedlikeholder mobil- og bredbåndsnettet til blant annet Telenor og Telia.

Annonse

Flere saker

Annonse