JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagorganiserte får ikke bonus:

Oppvaskmøte mellom Elkjøp og LO

Elkjøp og LO møttes til et to timer langt oppvaskmøte fredag. Bakgrunnen for møtet var at ansatte i bedriften ikke får månedsbonus hvis de fagorganiserer seg.
Elkjøp har fått kritikk etter at E24 skrev at ansatte i fagorganiserte varehus ikke får delta i kjedens månedlige bonusordning

Elkjøp har fått kritikk etter at E24 skrev at ansatte i fagorganiserte varehus ikke får delta i kjedens månedlige bonusordning

Emmie Kristiansen

– Vi er ikke enige om alt, men vi har startet en reise som jeg håper vil gi god effekt, sier forbundsleder Christopher Beckham i LO Handel og Kontor til E24 etter møtet.

Det var Elkjøp som forespurte møtet med LO-forbundet, og blant kjedens utsendte var administrerende direktør Fredrik Tønnesen i Elkjøp Norge.

Fagorganiserte fikk ikke bonus: «Karina» fikk beskjed av Elkjøp om å passe seg for HK-klubben

– I møtet diskuterte vi både de spørsmålene som har vært tatt opp i mediene i senere tid, og også andre saker som er viktige for varehandelen, sier Tønnesen.

Elkjøp har fått kritikk etter at E24 skrev at ansatte i fagorganiserte varehus ikke får delta i kjedens månedlige bonusordning.

Elkjøp hevdet i juli at 300 millioner i bonuser skulle deles ut til alle ansatte, noe som viste seg å ikke stemme.

Beckham sier det fra LO sin side var viktig å få noen forsikringer fra kjeden, etter påstander fra flere ansatte om at bonusene brukes av ledelsen som et virkemiddel for å hindre fagorganisering. Dette har Elkjøp avvist.

Oversikt: Her kan du handle elektronikk av ansatte med tariffavtale

– Vi fikk noen gode innspill og tilbakemeldinger som vi tar med oss for videre arbeid internt, og ser fram til å videreføre en god dialog med forbundet, skriver Tønnesen til avisa.

Annonse

Flere saker

Annonse