JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsstøtte

Permitterte skal få svar, lover Støre

Flere nye tiltak skal hindre kollaps i utsatte bransjer. Tirsdag får blant andre permitterte svar på hva slags støtte de får, sier statsministeren til NTB.
Statsminister Jonas Gahr Støre sier at regjeringen på pressekonferansen tirsdag morgen vil redegjøre for hvilke tiltak som skal gjelde for permitterte og for dem som mister jobben. 

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at regjeringen på pressekonferansen tirsdag morgen vil redegjøre for hvilke tiltak som skal gjelde for permitterte og for dem som mister jobben. 

Jan-Erik Østlie

Et halvt døgn etter at regjeringen la på bordet nye, strenge koronatiltak som gjelder fra natt til onsdag, inviterer fire statsråder til pressekonferanse om økonomiske koronatiltak klokken 8.30 tirsdag.

De fire er finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) og arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap).

Mandag kveld røper statsminister Jonas Gahr Støre noe av det som skal presenteres.

– Vi har hatt dialog med NHO i forrige uke og med de andre partene i dag. I morgen kommer finansministeren med de tiltakene som vi vil anbefale for Stortinget, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB.

Kultursektoren får hjelp

Blant tiltakene som innføres fra natt til onsdag, er full skjenkestopp.

– Regjeringens nye tiltak er i praksis en nedstengning for bransjer som lever av å samle folk, kommenterte Virke mandag kveld, og ba om at lønnsstøtteordningen kommer på plass.

Støre forsikrer at de mest utsatte skal få hjelp utover det som allerede gjelder i dag. Han sier at vi på pressekonferansen tirsdag blant annet vil få vite hvilke kompensasjonsordninger som vil ligge til grunn generelt, hvilke tiltak som skal gjelde for permitterte og for dem som mister jobben.

– Og så er det noen særlige tiltak rettet mot bransjer som kollektivtrafikk og kulturliv.

Oversikt: Her er alle tiltakene fra regjeringa mot omikron

– Dyrt å la være

Støre vil ikke kommentere om det nå skal gjøres noe med arbeidsgiverperioden ved permitteringen, slik flere har krevd.

At de økonomiske tiltakene blir dyrere enn forutsatt for en uke siden, kan han imidlertid bekrefte.

– Det er helt riktig, men det må vi da også kunne stille opp med. Det er et felles ansvar, og hvis det er en trøst, så er det at det ville vært veldig mye dyrere å ikke gjøre det, sier statsministeren.

SKJENKESTOPP: – Dette er rett og slett jævlig trist, sier Fellesforbundets leder

– Lønnsstøtteordning må på plass

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener det haster med å få på plass tiltak som sikrer inntekten til folk.

– Nå er det avgjørende viktig at strengere smitteverntiltak følges opp med tiltak som sikrer tryggheten og inntekten til folk. Det haster å få på plass lønnsstøtteordningen, som LO har foreslått og som kan bidra til å holde folk i jobb, sier LO-lederen.

Hun viser til at partene i arbeidslivet jobber godt og effektivt sammen med regjeringen for å få på plass en ordning med lønnsstøtte og andre ordninger.

– Norge settes nok en gang på harde prøver. Dette kan bli brutalt for mange. Vi husker alle den dramatiske situasjonen sist, da 400.000 nordmenn ble permittert eller arbeidsledig. Det må vi for all del unngå nå, understreker hun.

Annonse
Annonse