JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Planlegger internasjonal boikott

Transportarbeiderforbundet planlegger å bruke sine internasjonale kontakter til å vinne konflikten på Risavika terminal.
Leder  i Norsk transportarbeiderforbund, Roger Hansen, holdt appell på aksjonsdagen 27. november i Risavika.

Leder i Norsk transportarbeiderforbund, Roger Hansen, holdt appell på aksjonsdagen 27. november i Risavika.

Ylva Seiff Berge

torgny@lomedia.no

– All erfaring viser oss at det bare er et språk som at arbeidsgivere som ikke vil tegne avtale skjønner, de må kjenne det på pungen, sa LOs 1.nestleder Tor-Arne Solbakken da han innledet om det fagligpolitiske arbeidet på forbundets landsmøte i Kristiansand.

– Det er først når arbeidsgiverne kjenner det på pungen, de vil gi seg. Dere har sympatiaksjoner gående i Mosjøen og Tromsø, dessverre uten at Risavika terminal merker noe til det, sa Solbakken og sa at en måtte finne virkemidler som direkte understøtter boikotten i Risavika.

Tarifftomt rom

Men han slo fast at det ikke var aktuelt å gi seg:

– Risavika terminal er tarifftomt rom. Det er ingen gjeldende tariffavtale der, ennå, avsluttet Solbakken og fikk stående applaus fra forsamlingen.

Leder i Transportarbeiderforbundet, Roger Hansen, bekrefter at forbundet bruker sine internasjonale kontakter for å få til en boikott.

– Dette er ikke gjort over natta, men vi har møter med flere rederier og våre internasjonale kontakter for å få dette på plass, sier Hansen.

Les mer om konflikten rundt Risavika-terminalen

Annonse

Flere saker

Annonse