JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politiet mener Hurtigruten bryter loven. Hotellskipet bruker sjøfolk uten arbeidstillatelse

Politiet i Møre og Romsdal mener Hurtigruten bryter loven ved å ha filippinsk mannskap om bord i selskapets ekspedisjonsskip Fridtjof Nansen.

Håvard Sæbø

Ifølge VG mener politiet at mannskapet om bord på Fridtjof Nansen må ha arbeidstillatelse for å jobbe på skipet som ligger til kai.

Skipet ligger til kai i Hellesylt og benyttes til overnatting i forbindelse med innspillingen av filmen «Mission Impossible 7».

– Per nå er politiets oppfatning at mannskapet må ha tillatelse for å jobbe i denne aktiviteten. Politiet har ikke funnet unntak fra hovedregelen om at de må ha tillatelse for å jobbe, sier seksjonsleder Svein Rike for Utlendings- og grensekontroll i Møre og Romsdal politidistrikt til avisen.

Politiet har ikke konkludert i saken, men i verste fall kan det filippinske mannskapet bli utvist og få innreiseforbund til Norge. Hurtigruten kan også få forelegg.

Selv mener Hurtigruten at de ikke bryter loven og har fått godkjent utleien av skipet av Sjøfartsdirektoratet. Både Fellesforbundet og Sjømannsforbundet har anmeldt Hurtigruten for lovbrudd.

Næringsminister Iselin Nybø (V) er kritisk til bruken av skipet, og har varslet en lovendring.

Hurtigruten har foreløpig ikke kommentert saken.

Annonse

Flere saker

Annonse