JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringens nye sysselsettingsutvalg skal finne ut hvordan vi får flere i arbeid

Nå starter regjeringens sysselsettingsutvalg jobben. Blant annet er Knut Røed oppnevnt av regjeringen.
Nå har Anniken Hauglie satt ned sysselsettingsutvalget.

Nå har Anniken Hauglie satt ned sysselsettingsutvalget.

Jan-Erik Østlie

helge@lomedia.no

Det har tidligere vært kjent at Steinar Holden skal lede sysselsettingutvalgets arbeid. I statsråd fredag oppnevnte regjeringen de øvrige medlemmene til ekspertgruppen som skal analysere utviklingen i sysselsettingen i Norge, og foreslå tiltak som kan bidra til at flere kommer i arbeid.

Flere i jobb

– Målet med dette arbeidet er å få analyser og forslag på bordet som kan få flere i jobb. Vi må brette opp ermene for å sikre framtidas velferd, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i en pressemelding.

Dette er medlemmene i ekspertgruppen:

Professor Steinar Holden, Oslo (leder)

Professor Grete Brochmann, Oslo

Seniorforsker Knut Røed, Oslo

Forsker Kristine von Simson, Lillestrøm

Fylkesdirektør i NAV, Elisabeth Holen, Nevlunghavn

Professor Lars Calmfors, Stockholm

Hauglie fornøyd

Statsråden er fornøyd med sammensetningen av ekspertgruppen, som skal analysere utviklingen i Norge, sammenligne med andre land, og foreslå tiltak.

– Ekspertgruppen står fritt til å analysere det norske arbeidsmarkedet og inntekstsikringsordningene. Jeg ser fram til å høre deres analyser og forslag, sier hun.

Utgangspunktet for at regjeringen setter ned et Sysselsettingsutvalg er at det over flere år har vært flere bekymringsfulle trekk ved arbeidsmarkedet.

Snu trender

– Mye går bra i Norge. Ledigheten går ned og sysselsettingen øker, men for noen grupper er sysselsettingen lav, innvandrere og funksjonshemmede står i for stor grad utenfor arbeidsmarkedet og det er blitt flere unge på helserelaterte ytelser. Det er flere trender som må snus, sier statsråden.

Mandatet for arbeidet er bredt, og omfatter problemstillinger blant annet knyttet til forhold og utviklingstrekk som kan gjøre det særlig krevende å inkludere særskilte grupper i arbeidslivet og/eller utfordrer muligheten til samtidig å opprettholde høy sysselsetting og et høyt lønnsnivå.

Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse