JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
En dag fikk hun en telefon: «Vi har hørt at du er litt engasjert. Kunne du tenke deg å bli ungdomstillitsvalgt i lokalforeningen?». Nå er Victoria De Oliveira (29) Fagforbundet Ungs nye leder.

En dag fikk hun en telefon: «Vi har hørt at du er litt engasjert. Kunne du tenke deg å bli ungdomstillitsvalgt i lokalforeningen?». Nå er Victoria De Oliveira (29) Fagforbundet Ungs nye leder.

Anita Arntzen

Fagforbundet Ungs nye leder:

Renholdsarbeid og ekstravakter i «pleien» endret fremtidsplanene til Victoria (29)

En vrien nynorsk karakter gjorde at Fagforbundet Ungs nye leder, jobbet ett år som renholder på det lokale sykehjemmet. Året etter var karakteren i boks, men det ble ikke kulturstudier allikevel.


10.08.2021
14:28
10.08.2021 14:37

ronnaug.jarlsbo@fagbladet.no

– Eh, akkurat dét er faktisk litt flaut!

Den nye lederen i Fagforbundet Ung framstår ikke som en person som er flau i tide og utide, men når det kommer til hvordan hun havnet i fagbevegelsen, velger Victoria De Oliveira (29) den beskrivelsen.

– Det begynte med at jeg strøk i nynorsk på videregående.

Uten vitnemål kunne hun glemme kulturstudiene hun hadde siktet seg inn på. I stedet ble det jobb som renholder på det lokale sykehjemmet. Mora, som var hovedtillitsvalgt for Fagforbundet, hadde én kommentar: «Man kan ikke jobbe i kommunen uten å være medlem i Fagforbundet».

Det kunne ha stoppet der. Men det ene fører gjerne til det andre. Snart fikk den unge renholdsarbeideren forespørsler om ekstravakter i «pleien». Da nynorsken var bestått og det igjen ble høst, var framtidsplanene endret. Det ble vernepleiestudiet og deltidsjobb i kommunen.

En dag fikk hun en telefon: «Vi har hørt at du er litt engasjert. Kunne du tenke deg å bli ungdomstillitsvalgt i lokalforeningen?» spurte den fremmede.

Aktuelt: LO fikk ti prosent flere studentmedlemmer i 2020

En mamma som sladret

Oliveira skrattler ved tanke på telefonsamtalen som skulle endre så mye.

– «Litt engasjert? Hvem er det som har sagt det – mamma?» spurte jeg. Og dét var det! Hun må ha sett noe i meg som jeg selv ikke hadde oppdaga ennå. Altså: Jeg har alltid vært opptatt av rettferdighet, og at samfunnet skal være bra for alle, men jeg hadde ingen store tanker om å bli veldig aktiv og engasjert i fagbevegelsen.

Et år seinere kom spørsmålet om å bli regionstillitsvalgt. To år seinere ble hun valgt sentralt.

– Jeg har hatt en bratt læringskurve, men jeg har alltid tenkt at blir du spurt om noe og det kan gi deg en mulighet til å lære mer, så er det bare å si ja. Og nå sitter jeg her, på toppen.

Tidligere nestleder Oliveira legger ikke skjul på at hun grugleder seg og er spent på hvordan det vil være å stå helt i front når saker skal kjempes fram i forbundsstyret og på landsmøtet.

Tidligere nestleder Oliveira legger ikke skjul på at hun grugleder seg og er spent på hvordan det vil være å stå helt i front når saker skal kjempes fram i forbundsstyret og på landsmøtet.

Anita Arntzen

«Svært engasjert og motiverende», sier leder av Fagforbundet «voksen», Mette Nord, om den nye lederen.

Når Oliveira selv blir spurt om hva som gjør henne til en god leder, er hun langt på vei enig:

– Jo mer jeg har fått prøve meg, jo mer engasjert har jeg blitt. I tillegg håper jeg at jeg blir en leder som lytter og som folk tør å komme til. Jeg føler selv at det er en styrke at jeg er en tydelig person, men for noen gjør det meg kanskje litt skummel?

LOs sommerpatrulje 2021: Ulovlig overvåking og manglende kontrakter

Heltidsreform er toppsaken

Akkurat nå er det også litt skummelt å være i Oliveiras sko.

– Nå er det jeg som skal ha ansvaret, meg alle skal rådføre seg med og jeg som skal stå fremst i kampene for våre forslag til forbundsstyret og landsmøtet. Da jeg sa ja til å være nestleder for fire år siden, visste jeg jo at jeg kunne bli leder, men jeg hadde ikke sett for meg at det skulle skje nå. Jeg er veldig glad for at det sentrale ungdomsutvalget består av masse ulike folk som utfyller hverandre på alle mulige måter.

– Hvilke er de første postene på arbeidslista?

– Først skal vi vinne valget. Etter at vi har vunnet valget og fått en regjeringskoalisjon med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV, er toppsaken heltidsreformen. Unge folk som kommer ut i arbeidslivet må få fulle stillinger. Å starte arbeidslivet i en deltidsstilling betyr blant annet at du ikke kommer deg inn i boligmarkedet og må starte voksenlivet med stor usikkerhet. Det er faktisk helt krise!

Brenner for studentarbeidet

Hun trekker pusten, før hun fortsetter å ramse opp: Tannbehandling inn i egenandelsordninga, styrking av yrkesfaglige studier og kampen for å gjøre det praktisk mulig å være heltidsstudent.

– Studentarbeidet er en hjertesak for meg som selv er høyskoleutdanna. Jeg savnet veldig Fagforbundet på mitt studiested, men fikk beskjed om at det var sånn det var, fordi de ikke hadde ressurspersoner der. Da sa jeg at «hvis jeg noen gang kommer sentralt, skal jeg gjøre noe med.» Og nå har jeg muligheten!

«Studentprosjektet» er allerede i gang.

– Vi må også sørge for frikjøp av alle ungdomstillitsvalgte i alle regioner, sånn at de klarer å stå i vervene sine. Man skal ikke måtte velge mellom jobb og verv, mener Oliveira.

Som ungdomstillitsvalgt i Østfold hadde hun 40 prosent frikjøp og 60 prosent vernepleierjobb.

– Men i perioder jobbet jeg mye mer med fagforeningsarbeid enn de 40 prosentene. Det var ikke bare utfordrende for meg, men også for arbeidsgiveren min. Frikjøp handler om å trygge både de ungdomstillitsvalgte og arbeidsgiverne.

Oliveira gliser:

– Haha, det er bare å putte på en femmer, så prater jeg!

Moren til Victoria De Oliveira forsto det nok før hun gjorde det selv: Den nye lederen av Fagforbundet Ung har ingen problemer med å bli engasjert.

Moren til Victoria De Oliveira forsto det nok før hun gjorde det selv: Den nye lederen av Fagforbundet Ung har ingen problemer med å bli engasjert.

Anita Arntzen

Victoria De Oliveira er født og oppvokst i indre Østfold, i Skiptvet kommune. I oppveksten var hun til tider grundig lei moras tillitsverv og engasjement i fagbevegelsen. I dag er hun takknemlig for verdigrunnlaget hun fikk med seg hjemmefra og flirer av at hun og samboeren, AP-politiker Eivind Knudsen, er i ferd med å skape en sånn type familie som hun selv stønnet over i tenåra: En familie hvor alt diskuteres til nær sagt alle tider og barna oppdras til at eiendomspronomenet «min» er fy. Det heter «vår».

Mye lest: Cato lever av oppdrag fra en app: – Om LO er skeptisk til dette opplegget, blir jeg oppgitt

– Måtte bli glad i Drammen

Etter vernepleierstudiene, jobbet Oliveira halvannet år i en bolig for psykisk utviklingshemmede, før hun fikk et vikariat som ungdomssekretær i LO og traff Eivind fra Drammen, som også vikarierte som ungdomssekretær.

– Jeg ble bare veldig sjarmert, og plutselig bodde jeg i Drammen. Jeg hadde faktisk ikke vært her før jeg traff Eivind. Men siden han allerede var etablert i politikken her, skjønte jeg at hvis jeg ble glad i ham, måtte jeg også bli glad i Drammen – og det har jeg blitt.

Travelt tvillingliv

I hagen bak rekkehuset på Åssiden er det både lekekjøkken og dukkehus, sklie og lekebilparkering. Tvillingene Adele og Theodor rundet to og et halvt år samme dag som Oliveira sa ja til sitt nye lederverv. Med mann og barn på jobb og i barnehage, hadde Oliveira planlagt å runde av ferien med luking og rivning av husets gamle terrasse, kanskje litt hjemmekontor og muligens en titt på bøkene i lederstudiet hun egentlig skulle fullført ved NKI denne sommeren. Med andre ord: Egentlig hadde hun ingen planer og det passet bra med et intervju.

– Haha, livet ble plutselig litt mer hektisk enn jeg hadde sett for meg. Nå er jeg mamma, kjæreste, student og leder av Fagforbundet Ung. Og litt byggherre, gliser hun og nikker mot det påbegynte terrasseprosjektet.

Oliveira slapper av med å rive den gamle terrassen sammen med tvillingene Adele og Theodor, som markerte 2 1/2 år samme dag som mamma ble ny leder i Fagforbundet Ung.

Oliveira slapper av med å rive den gamle terrassen sammen med tvillingene Adele og Theodor, som markerte 2 1/2 år samme dag som mamma ble ny leder i Fagforbundet Ung.

Anita Arntzen

Idet intervjuet skal starte ringer barnehagen. En av tvillingene er litt pjusk, kan hun komme og hente? Oliveira forhandler fram en times henteutsettelse på stående fot.

– Jeg venta litt på det, ingen her i huset sov mer enn tre timer i natt.

– Er det noen krysningspunkter mellom rollene som fagforeningsleder og tvillingforelder?

– Helt klart: Jeg har møtt folk med tvillinger som setter dem på CV-en fordi de mener det gir viktig kompetanse.

Hun fortsetter:

– Med tvillinger på to og et halvt år lærer du raskt effektivitet og struktur. Rammer og forutsigbarhet er viktig både her hjemme og når Fagforbundet Ung er ute og gjør jobben sin. Blir det lite struktur og uklart fokus, blir det vanskelig å se hva vi driver med. Da er det lett å miste folk. Vi har ikke snakket så mye om hvor tøff pandemien har vært for tillitsvalgte. Mange har hatt utfordringer med å stå i vervene sine og beholde engasjementet.

– Vi skal være de unges stemme, men hvis vi ikke får vært ute og truffet dem, blir det vanskelig å vite hva de mener, og grunnlaget for organisasjonsarbeidet faller på en måte bort.

Mye å ta igjen etter koronatida

Oliveira er særlig bekymret for dem som kom inn i mars 2020 og har sittet på hjemmekontor siden, men alle tillitsvalgte i Fagforbundet Ung kan regne med mye kursing og fysiske møter denne høsten.

– Neste år har vi både en utsatt LO-kongress og et landsmøte. Da må vi ha ungdomstillitsvalgte som er i stand til å dra ut og treffe medlemmer og høre hva de mener, og som tør å gå på talerstolen å snakke om det de er opptatt av.

I familien Oliveira/Knudsen heter det ikke «min», det heter «vår».

I familien Oliveira/Knudsen heter det ikke «min», det heter «vår».

Anita Arntzen

Dermed glir intervjuet naturlig over til en av hjertesakene: Å løfte fram flere unge stemmer.

– Jeg har selv opplevd at jo oftere man tar ordet og sier ifra, jo mer blir man lyttet til. Derfor vil jeg hjelpe andre til å tørre og ta den plassen de trenger og fortjener.

Økning i studentmedlemskap, frafall blant yrkesaktive

Oliveira er overbevist om at det vil være stort behov for fagforeninger i åra som kommer. Hun tror pandemien har vært en øyeåpner for mange. Fagforbundet Ung hadde en økning i nye studentmedlemskap på 13 prosent i 2020.

– Noe av årsaken ligger garantert i at livet plutselig ble ekstremt utrygt for studenter. Det ble mye styr med studietid og lærlingeprøver, og mange oppdaget at de manglet et sikkerhetsnett. De erfarte i praksis at en del goder ikke er noen selvfølge.

Blant yrkesaktive og lærlinger har det samtidig vært frafall.

Krisepakke til studenter: Frykter elendig studentøkonomi vil føre til at mange hopper av studiene

Gøy!

– Hvordan rekrutterer man unge folk til fagbevegelse?

– Ved å vise at det er gøy å være engasjert, gøy å snakke med andre om viktige samfunnsting og å bygge organisasjon. Personlig tenker jeg jo at det er gøy å være med å påvirke arbeidsplassen sin og å sørge for fulle stillinger til folk.

– Kan du forklare tariff på en gøyal måte?

Oliveira ler høyt:

– Nei, dét er vanskelig. En av Fagbevegelsens største utfordringer er forståelig kommunikasjon. Når både jeg og andre erfarne fagforeningsfolk kan se ut som spørsmålstegn når Mette Nord snakker om glidning og overheng, er det kanskje ikke det vi skal begynne med til unge folk som ikke aner hva en fagforening er.

{s2}

Jeg tror vi må starte med å vise at vi får til mye mer sammen enn hver for oss. Og så må vi finne folks samfunnsengasjement.

– Jeg hører ofte folk si at «Nei, jeg er ikke så opptatt av samfunn og sånn, jeg er ikke så engasjert.» Det tror jeg ikke noe på. Alle er engasjert i noe, hvis de tenker seg om. Siden jeg har barn, begynner folk ofte å snakke med meg om ting som foreldrepermisjon. Kanskje er de misfornøyd med hvordan den er utformet. Ja, men da er du jo engasjert i dét, da!

At engasjement kan koste, vet hun alt om.

Åpen om aborten

På høyre ankel har hun tatovert to sommerfugler, en stor og en liten. Hver vinge rommer en liten barnefot: Føttene til Adele, Theodor – og Knøttet. For det er ikke to barn i familien på Åssiden. Det er tre. I februar 2018 valgte Victoria og Eivind å la Knøttet slippe et liv preget av sykdom. De tok abort i uke 21 av svangerskapet.

Både tvillingene og Knøttet har satt spor på mammas ankel. Det har vært viktig for Oliveira og samboer Eivind å dele historien om valget de tok da de fikk vite at Knøttet ville få et liv preget av sykdom.

Både tvillingene og Knøttet har satt spor på mammas ankel. Det har vært viktig for Oliveira og samboer Eivind å dele historien om valget de tok da de fikk vite at Knøttet ville få et liv preget av sykdom.

Anita Arntzen

Den påfølgende høsten meldte KrF at de mente abortloven legger til rette for et sorteringssamfunn. Erna Solberg og Høyre ga uttrykk for at de var åpne for en lovendring.

– Da klarte jeg ikke å holde kjeft. Jeg skammet meg sånn over at en kvinnelig statsminister kunne tillate at min rett til å ta valg for min kropp ble et forhandlingskort.

– De av oss som orker og tør, må gjøre det

Victoria og Eivind var 20 uker på vei med tvillingene, da de bestemte seg for å stå fram og fortelle om det vanskelige valget de hadde tatt ti måneder tidligere.

– Vi gjorde det, fordi det fins altfor få av oss som har stått i den situasjonen og i det valget, og som føler at det er plass til å dele. De av oss som orker og tør, må gjøre det.

For reaksjonene var kraftige. Både fra andre familier som hadde stått i det samme, og fra mennesker som mente de burde valgt annerledes.

Ble kalt «barnemorder» i kommentarfeltene

Da debatten blusset opp igjen denne våren, valgte de likevel å fortelle historien sin igjen. Oliveira er fast i stemmen når hun sier at henvendelsene fra andre som har opplevd det samme og følelsen av å kunne utgjøre en forskjell, veier opp for alt det negative. Likevel innrømmer hun at hun var ekstra glad for å ha et støttende nettverk denne gangen. I kommentarfeltene ble hun kalt «barnemorder» og sammenlignet med nazisters utrydding av psykisk utviklingshemmede barn.

– Man kan gjerne være uenig om den politiske saken, men å kalle andre for barnemorder eller sammenligne dem med nazister, dét er sinnssykt. Det handler litt om det AUF har satt søkelyset på den siste tida, om hva ordskiftet rundt ekstremisme fører til. Det er veldig gjenkjennbart. Jeg har stått i en tøff situasjon som vil prege meg resten av livet. Jeg kunne valgt å glemme, men jeg har en datter og en sønn. Tenk om de en gang må ta det samme valget? Da skal det fader meg bare mangle at jeg orket å si noe om det jeg opplevde, sånn at de kanskje slipper å gå i ei nemnd, eller å forsvare det de har gjort, eller skamme seg.

Nye tall om tannhelse: En av fem har ikke råd til å gå til tannlegen

– Heiarop er viktig

Det kan være krevende å motivere ferske ungdommer til å gå på en talerstol eller si noe offentlig med sånne erfaringer i bagasjen.

– Ja, det krever litt, samtidig vet jeg også hvor mye man kan få til gjennom å bruke stemmen sin. Men heiarop er viktig i denne sammenhengen, og der synes jeg mange voksne er veldig flinke. Hvis vi klarer å få «de voksne» til å heie på engasjement, ikke bare si at det er viktig i festtaler, er mye gjort.

– Ambisjonsnivået mitt er veldig høyt

Fagforeningslederen ser på klokka. Akkurat som livet, er denne dagen blitt litt mer hektisk enn planen var da familien sto opp med tre timer søvn innabords. Det gjør Oliveira litt stressa, men mest godt. For hennes del handler negativt stress som regel om manglende tilbakemeldinger, eller ting som ikke skjer fort nok.

– Når jeg tenker en tanke, så vil jeg ha det gjort med en gang, forklarer hun, før hun legger til:

– Jeg har sikkert blitt enda verre og mer utålmodig etter at jeg fikk tvillinger. Når ting ikke blir helt som jeg har tenkt, kan det nok også stresse meg litt. Ambisjonsnivået mitt er veldig høyt, og jeg vil helst klare å levere på det også.

Oliveira ser flere krysningspunkter mellom rollen som fagforeningsleder og tvillingforelder: – Rammer og forutsigbarhet er viktig både hjemme og når Fagforbundet Ung er ute og gjør jobben sin.

Oliveira ser flere krysningspunkter mellom rollen som fagforeningsleder og tvillingforelder: – Rammer og forutsigbarhet er viktig både hjemme og når Fagforbundet Ung er ute og gjør jobben sin.

Anita Arntzen

10.08.2021
14:28
10.08.2021 14:37



Mest lest

BITTERT: Per Olav Truberg har jobba mange år i matindustrien. Takken var oppsigelse da han havna i operasjonskø med et trøble kne.

BITTERT: Per Olav Truberg har jobba mange år i matindustrien. Takken var oppsigelse da han havna i operasjonskø med et trøble kne.

Erlend Angelo

Per Olav mistet jobben i operasjonskø: – Det er veldig sårt

BELASTENDE YRKE: Frisør og tillitsvalgt Kaja Aga Gaarder tar smertestillende for å klare arbeidsdagen. Etter en bilulykke har hun daglige smerter. Men hun tok smertestillende på jobb også før ulykken. Her fikser hun håret til Victoria Gjone.

BELASTENDE YRKE: Frisør og tillitsvalgt Kaja Aga Gaarder tar smertestillende for å klare arbeidsdagen. Etter en bilulykke har hun daglige smerter. Men hun tok smertestillende på jobb også før ulykken. Her fikser hun håret til Victoria Gjone.

Jan-Erik Østlie

Bruken av smertestillende øker: Kaja starter alltid arbeidsdagen med en Paracet

Unni tar gjerne på seg ekstra vakter. Hun elsker å gjøre en forskjell.

Unni tar gjerne på seg ekstra vakter. Hun elsker å gjøre en forskjell.

Eirik Dahl Viggen

Unni (65) var lei av livet som pensjonist. Da gjorde hun et uvanlig valg

Roy Ervin Solstad

Han er blant dem som har kommet med fete lønnskrav

OPPGJØR: Årets lønnsoppgjør står for døren og elektrikerne starter sine forhandlinger 22. april. Her er en Bravida-montør i sving med akkordarbeid på Drammen sykehus tidligere i år.

OPPGJØR: Årets lønnsoppgjør står for døren og elektrikerne starter sine forhandlinger 22. april. Her er en Bravida-montør i sving med akkordarbeid på Drammen sykehus tidligere i år.

Leif Martin Kirknes

Når får du ny lønn? Disse datoene må du merke deg

Håndverkere oppgir en høyere bruk av narkotika enn gjennomsnittet. Elektrobransjen frykter det kan føre til flere farlige situasjoner og ulykker på arbeidsplassene.

Håndverkere oppgir en høyere bruk av narkotika enn gjennomsnittet. Elektrobransjen frykter det kan føre til flere farlige situasjoner og ulykker på arbeidsplassene.

Leif Martin Kirknes

Økt kokainbruk blant unge elektrikere

Martine Lie satser på at et par måneder med permittering går greit.

Martine Lie satser på at et par måneder med permittering går greit.

Erlend Angelo

Potetmangel gir permitteringer i Bama

FLEST KVINNER: I rapporten kommer det fram at det ofte er unge kvinnelige ansatte, både med norsk og utenlandsk opprinnelse, som er skadelidende.

FLEST KVINNER: I rapporten kommer det fram at det ofte er unge kvinnelige ansatte, både med norsk og utenlandsk opprinnelse, som er skadelidende.

Colourbox.com

Renholdere trues med at de mister jobben om de er syke

Sissel M. Rasmussen

Har du fysisk tungt arbeid? Da bør du kanskje ikke trene etter jobben

HENTER I BARNEHAGEN: Fengselsbetjent Jørgen Myrvold samler overtid for å ha et hjem til barna. Han er helt avhengig av et godt lønnsoppgjør for å fortsette i fengsel.

HENTER I BARNEHAGEN: Fengselsbetjent Jørgen Myrvold samler overtid for å ha et hjem til barna. Han er helt avhengig av et godt lønnsoppgjør for å fortsette i fengsel.

Eirik Dahl Viggen

Jørgen (29) overlever på overtidstimer

Høyres Henrik Asheim er glad for å ha fått pensjonsforliket gjennom - og håper endringen er på plass allerede neste år.

Høyres Henrik Asheim er glad for å ha fått pensjonsforliket gjennom - og håper endringen er på plass allerede neste år.

Jonas Fagereng Jacobsen

Høyre vil ha superrask behandling av nye pensjonsregler

BLITT BEDRE: Etter at de fikk tariffavtale, syns tillitsvalgt Benjamin Jacobsen at samarbeidet med ledelsen har blitt bedre.

BLITT BEDRE: Etter at de fikk tariffavtale, syns tillitsvalgt Benjamin Jacobsen at samarbeidet med ledelsen har blitt bedre.

Herman Bjørnson Hagen

Sjefen mente de ansatte sluntra unna. Da begynte ballen å rulle

KAMPKLARE: Pål Fredriksen og Lars Johansen går til sak mot arbeidsgiver.

KAMPKLARE: Pål Fredriksen og Lars Johansen går til sak mot arbeidsgiver.

Eirik Dahl Viggen

Sparetiltak i fengselet gjør at Pål og Lars taper 60.000 kroner i året

MÅLRETTA: Butikkansatt Ali Rahimi forteller arbeidsminister Tonje Brenna hvor hardt han har jobba for å lære seg norsk og få et normalt liv etter flukten fra Afghanistan.

MÅLRETTA: Butikkansatt Ali Rahimi forteller arbeidsminister Tonje Brenna hvor hardt han har jobba for å lære seg norsk og få et normalt liv etter flukten fra Afghanistan.

Brian Cliff Olguin

Ali kom fra Afghanistan som 17-åring. Han lærte seg norsk gjennom butikkjobben

Knut Viggen

Tidligere LO-leder blir korrupsjonsjeger

Etter en tøff runde med sensorer som skjelte henne ut under fagprøven, har Anny-Elise både skaffet seg fagbrev og fast jobb i forpleininga på sokkelen. Her fra hennes nyligste tur ut på Heidrun-plattformen.

Etter en tøff runde med sensorer som skjelte henne ut under fagprøven, har Anny-Elise både skaffet seg fagbrev og fast jobb i forpleininga på sokkelen. Her fra hennes nyligste tur ut på Heidrun-plattformen.

Privat

Anny-Elise ble skjelt ut av sensor. Nå har hun fått drømmejobben

Brian Cliff Olguin

Et orakel og en slags urmoder. Slik beskrives Berit (67) av kollegene

LANGE STREKK: Etter to års dragkamp, er Bergen fengsel omsider i mål med en avtale om 12-timersvakter i helgene.

LANGE STREKK: Etter to års dragkamp, er Bergen fengsel omsider i mål med en avtale om 12-timersvakter i helgene.

Eirik Dahl Viggen

Ansatte i Bergen fengsel får 12-timersvakter i helgene

Håvard Sæbø

Høyesteretts ankeutvalg: Sak om innleie må behandles på nytt

Per Backer

Fikk stoppet søndagsåpen butikk i Vinje


Flere saker