JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rødt fremmer hasteforslag om dagpengeordningen

Rødt vil at de spesielle kriseordningene for arbeidsledige og permitterte skal forlenges utover 1. januar. Onsdag vil de fremme hasteforslag i Stortinget.
Mímir Kristjánsson og resten av Rødt skal foreslå at dagpengeordningene forlenges.

Mímir Kristjánsson og resten av Rødt skal foreslå at dagpengeordningene forlenges.

Stian Lysberg Solum / NTB

I representantforslaget som partiet skal fremme, krever de at regjeringen forlenger maksimal stønadsperiode for mottakere av dagpenger, samt forlenger andre spesialordninger som har vært i kraft under koronapandemien for blant annet kompensasjonsgrad, minstekrav til inntekt og antall ventedager.

Blir det lønnsstøtte til bedriftene for å holde folk i arbeid? Vedum er taus. NHO og LO krever svar

– Pandemien er åpenbart ikke over, heller ikke for vanlige arbeidsfolk. Da er det sjokkerende at regjeringen ikke forlenger de ekstraordinære kriseordningene for arbeidsløse som vi har hatt hele pandemien, sier stortingsrepresentant Mímir Kristjánsson.

Partiet håpet at slike forlengelser ville følge med de nye koronarestriksjonene som ble kunngjort tirsdag kveld.

Koronatiltakene: Flere bedrifter varsler permitteringer

– I stort har vi hatt en periode med veldig stor etterspørsel etter arbeidskraft, og mange er på jakt etter arbeidskraft. Vi ønsker å gå tilbake til de vanlige, solide ordningene vi har, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NTB.

Han peker på at regjeringen allerede har forlenget ordningen én gang ettersom den skulle utløpe 1. november.

Annonse
Annonse